31 грудня 2012 р.

Мрії здійснюються!

Проект  «EDUkIT» відкрив нашу бібліотеку у віртуальному просторі, дав поштовх до створення власної медіа продукції та можливість просування інноваційних бібліотечних послуг на інформаційному ринку. У нас з’явилися можливості власноруч розповсюджувати інформацію для користувачів та бібліотечних фахівців про діяльність бібліотеки. Громада, користувачі бібліотеки можуть на сайті ознайомитися з афішею заходів, конкурсів, акцій, квестів щоб взяти в них участь, дізнатися про бібліотечні новини, переглянути віртуальні книжкові виставки ,буктрейлери, відео екскурсії та мандрівки. Також до уваги  користувачів  - матеріали про Комінтернівський район  та корисна інформація міських служб Харкова.
            На допомогу бібліотечному фахівцю для знайомства з інноваціями в бібліотечній справі, провідним досвідом  інших бібліотек була створена сторінка «Інтернет-кейс бібліотекаря» на якій розміщені корисні лінки: сайти провідних бібліотек, бібліотечна періодика тощо.
            На сторінці «Літературний Інтернет» ми пропонуємо користувачам вебліографічну теку віртуальних повнотекстових бібліотек, де вони можуть відшукати  книги, яких немає у бібліотечному фонді.
            Ми також відслідковуємо  та розміщуємо на сайті інформацію про бібліотеки району на сторінках преси та сайтах і збираємо її в розділі «ЗМІ про нас», така інформація формує позитивний імідж бібліотеки як сучасного інформаційно-культурного центру.
            Вихід бібліотеки у віртуальний простір спонукав бібліотечних працівників до надбання нових знань та освоєння інформаційних технологій, створення нових Інтернет ресурсів(Блоги «Тургеневские девушки», «Феєрія мандрів»).
Ми стараємося зацікавлювати читачів змістовним наповнюванням сайту для того щоб читачі зверталися до ресурсів сайту та поверталися в наступні дні.
Ефективності нашого сайту свідчать аналітичні данні.
З EDUkIT наша мрія втілилася в життя! Ми радимо колегам, які будують сучасну бібліотеку - не зупиняйтесь на досягнутому, вірте у власні сили, осмілюйтеся відкрити нові можливості, навчайтеся новому.
Ваша бібліотека не має свого сайту і ви мало кому відомі? Тоді наш девіз для вас: «Відкрий бібліотеку світу разом з EDUkIтом!»
 EDUkIT – це доступно, просто, зручно і безкоштовно.
Плідної всім роботи з EDUkIT – навчайтеся, розвивайтеся та отримуйте корисний досвід.


Немає коментарів:

Дописати коментар