25 липня 2014 р.

«Сучасна бібліотека: міст ваш!»

«Сучасна бібліотека: міст ваш!» - четвертий ярмарок бібліотечних інновацій став заключною подією програми «Бібліоміст».

  Як і обіцяли організатори на ярмарку можна було «Купити» низку ресурсів та ідей, створених за час роботи програми, які допоможуть бібліотекам України розвиватися і впроваджувати нові послуги для громад.

Програма досить цікава і насичена. Як і той рік це майстер-класи, тренінги, конкурс постерів та конкурс «Супербібліотекар-2014», але тепер всюди треба було успіти за один день, і дізнатися нового, і поспілкуватися з колегами…Але ж хіба це вперше... Ми все встигли!


Відкриття!

 Секції
Відвідали секцію "Піар-жахастики", дізналися чого бояться журналісти та отримали секрети піар-кухні, ще й спростували твердження журналіста, що в бібліотеках тиша і нікого не має, довели, що у нас вистроюються черги користувачів.
Майстер-клас провели представники  піар-офісів сучасних бібліотек.


На ярмарку відбулася презентація курсів дистанційного навчання за такими напрямками "Орієнтація на клієнта", "Адвокація", "Ефективні зв’язки з засобами масової інформації для сучасних бібліотек", "Основи моніторингу та оцінки діяльності публічних бібліотек","Бібліотеки - мости до е-урядування", "Залучення фінансування з місцевих джерел (локальний фандрейзинг)".  Кожному учаснику ярмарку було вручено такі навчальні курси для бібліотекарів, також  в торбинку було вкладено ще багато корисних матеріалів: "Технічний довідник бібліотекаря" - на допомогу використання комп’ютерної техніки,  "Розумні  інвестиції. Соціально економічна цінність бібліотек"  в статті "Вкладене повертається: приклади бібліотек м. Харкова та м. Бару "- наведені розрахунки бібліотечних послуг нашої бібліотеки.









Ще ми мали нагоду подарувати Матею Новаку  проспект про фото-відео лабораторії для дорослих та дітей "Family ArtLab*РодиннаАртЛабораторія".




 Ось такий  креативний постер, його вогники вказують маршрут до здійснення мрій - Приходьте до бібліотеки! Вивчайте англійську! Здійснюйте свої мрії! Як бачите він зібрав багато лайків.




Разом обрали "Супербібліотекаря -2014" 


Заключний ярмарок і церемонія закриття залишили яскраві враження,
щирі емоції, легкий сум і як завжди дали поштовх до нових звершень. 


Ми прожили п’ять років з програмою "Бібліоміст" - 
це були чудові наповненні руху роки, все тепер міст наш,  дякуємо за все! 


Міст наш! on PhotoPeach

Немає коментарів:

Дописати коментар