11 червня 2015 р.

«ФАНТАСТИЧНА КНИГА. Наукове літо в кабінеті професора КрейзіФорда»


Літо продовжує дивувати дітей своєю різноманітністю та цікавими запрошеннями!
Так з початку червня у Харкові почала діяти виставка для дітей «ФАНТАСТИЧНА КНИГА. Наукове літо в кабінеті професора КрейзіФорда».
Які винаходи передбачили письменники-фантасти, а які їхні ідеї були хибними та нездійсненними? Хто винайшов літак, акваланг, гелікоптер, електронну книжку, ескалатор, ноутбук, телеграф? Чи можливі альтернативні форми життя? Куди та якими способами можна подорожувати? Звідки взялися роботи? Чи є небезпечними істоти-мутанти? Відповіді на ці та чимало інших запитань варто шукати і на сторінках «Фантастичної книги» Літмузею – нової інтерактивної виставки для дітей.

Харківський Літмузей і технопростір «KHaсker Space» відкривають виставку-інтерактивний майданчик для дітей від 6-ти до 15-ти років «ФАНТАСТИЧНА КНИГА. Наукове літо в кабінеті професора КрейзіФорда».
Дітей і дорослих, яких вони приведуть з собою, чекають веселі й розумні розваги. Побігати, подумати, роз’язати та знайти відповіді на давні питання можна буде куштуючи солодкі пряники-восьминоги від домашньої пекарні «Honey cake»

У кабінеті шаленого професора КрейзіФорда оселились книжки найцікавіших фантастів: Едгара По, Жуля Верна, Герберта Уеллса, Айзека Азімова, Роберта Хайнлайна, Артура Кларка. Але це не просто бібліотека, а й невеличка наукова лабораторія: тут юні дослідники зможуть перевірити – в яких своїх твердженнях та припущеннях фантасти були праві, а в яких помилялися.

Зокрема, тут можна буде зайнятися:
3D-моделюванням із паперу;
створенням парашутів да Вінчі;
вивченням таємниць молекулярної кухні від кав’ярні «Сlé»;
передачею телеграфних сигналів азбукою Морзе;

Також на дітей чекають лекції про:
історію авіації та польотів у космос;
підводні подорожі;
космічні мутації.
Музейні заняття:
«Подорож на Місяць»;
«Фантастичне харчування»;
«Мова футуристів і сучасність»;
«Історія передачі інформації».
Перегляди науково-популярних фільмів додадуть настрою.



На вас чекають за адресою   Літературний музей  Харків, Фрунзе вул, 6
Телефон:(057) 706-25-81, (057) 706-25-79, (057) 706-25-80, (063) 238 70 15

Немає коментарів:

Дописати коментар