24 травня 2017 р.

Літнє читання

 Так, усі ми родом з дитинства, де ще не було смартфонів, планшетів і доступу до wi-fi. Зате були вуличні ігри, мультфільми у визначений телепрограмою час та завжди цікаві дитячі журнали. Відчули ностальгію? Багато що змінилось, але журнали для дітей досі існують, розвиваються і є непоганою альтернативою інтернет-серфінгу.
Ви пам’ятаєте, з яким нетерпінням очікували на свіжий номер «Барвінку», «Малятка» чи «Пізнайка»? Сьогодні друковані видання поступились місцем електронним, проте дитячі журнали нікуди не поділись.

Літо – час шкільних канікул, коли діти відкривають для себе різноманітний навколишній  світ і себе в цьому світі. Протягом навчального року у школярів переважає “ділове читання”,  шкільне, за програмою,  а  влітку весь свій вільний час діти можуть присвятити  улюбленим захопленням,  а також читанню більш легкої, розважальної літератури.
У бібліотеках нашого району багато пізнавальних та  розважальних дитячих  та юнацьких журналів . То ж пропонуємо всім  охочим -  і дітям, і дорослим  -  долучитися до читання    цікавих та кольорових  часописів для дітей, разом з їх героями  поринути у світ пригод, нових відкриттів, цікавих  знахідок, освоїти різноманітні техніки прикладної творчості ...
Кожен  має можливість вибрати  собі видання  на свій смак! 
Починаємо!


Розважально-пізнавальний журнал для дітей українською мовою. Для всіх веселих, розумних,
допитливих та кмітливих: захоплюючі розповіді про таємниці природи, історії походження тварин та рослин, казки та легенди, нескладні рецепти смачних страв на "Веселій кухні", фото та листи твоїх ровесників, адреси для листування у рубриці "Шукаю друзів ". Вікторини, ігрові завдання з призами для тебе та подарунками для батьків і ще багато цікавого та корисного дошкільнятам і школярам.

«РОЗКАЖІТЬ ОНУКУ» Науково-методичний часопис.Видання публікує сценарії різноманітних свят, розвиваючі ігри, розмальовки, матеріал до інтегрованих занять, методичні поради для вчителів початкових класів та вихователів дитячих садків. 

«САША И МАША» Це розважальний, пізнавальне видання для хлопчиків і дівчаток 5-8 років. У кожному номері подарунок - 3Д іграшка і захоплюючі подорожі навколо світу з героями журналу. А також захоплюючі комікси, неймовірні лабіринти, завдання для справжніх слідопитів і дивовижні пригоди. Запрошуємо грати, відгадувати, подорожувати разом з Сашком і Машею у наших бібліотеках.

«Барбос» Кращий журнал про собак - про службу і дружбу! Школа дресирування: покрокові поради та правила, за допомогою яких можна навчити собаку нових фокусів! Феєрверк цікавих фактів, приголомшливо видовищні фотографії та колажі! 

«БАРВІНОК» Щомісячний літературно-художній і загальноосвітній журнал для дітей молодшого та середнього шкільного віку. У журналі барвінчата знайдуть цікаві відомості про українські звичаї та традиції, тварин, а також ребуси, загадки, кросворди, захопливі оповідання, анекдоти, жарти, конкурси та тести для розваг і навчання. А найголовніше - на кожній сторінці «Барвінку» перед тобою поставатиме увесь світ – такий таємничий й безмежно цікавий. Ти дізнаєшся, що у ньому найважливіше, корисне, яке майбутнє чекає тебе і як здійснити свою мрію. Цими знаннями здивуєш усіх.  
«ВЕСЕЛЫЕ ЖИВОТНЫЕ» У кожному номері - приголомшливі фотографії! Дивовижні факти! Веселі конкурси! Розкішні постери! Вся пишність тваринного світу під однією обкладинкою !..

«ВЕСЕЛА ПЕРЕРВА» Навчально-пізнавальний журнал для школярів, на сторінках якого ти знайдеш безліч захоплюючих історій, комікси англійською мовою, кросворди, головоломки, анекдоти. А також дізнаєшся про різні цікаві факти зі світу природи, історії, мистецтва.
«Губка Боб и его друзья»
 Цей журнал дарує дітям нову зустріч з героями популярного мультсеріалу - Губкою Бобом, Патріком і іншими персонажами, улюбленими за мультиком. На читачів чекають комікси, величезний набір розваг, постери, розмальовки, лабіринти, кросворди. І все це на тлі іскрометних жартів самого гуморного персонажа на планеті - Губки Боба. А ще - цей журнал помітно товщі звичайних дитячих журналів з вкладеннями, сторінок тут цілих 52! Є що подивитися і почитати.
«ЄРАЛАШ»  - дитячий гумористичний друкований журнал  для хлопчиків і дівчаток від 6 до 12 років. «Єралаш» - це жарти, анекдоти, розіграші, вікторини. Інтерв'ю з зірками кіножурналу «Єралаш», цікаві історії, цікаві факти, захоплюючі розповіді, барвисті веселі картинки. Журнал відзначений почесним знаком «ЗОЛОТИЙ ФОНД ПРЕСИ». 
 «Жасмин» Захоплива подорож до чарівної країни рукоділля із журналом «Жасмин» стане цікавою для всіх дівчаток віком від 8 років. Допоможе досконало освоїти різноманітні техніки прикладної творчості: оригамі, квіллінг, витинанка, ганутель та багато іншого. Журнал містить докладні схеми, пояснення і кольорові вкладки для виготовлення квітів та інших яскравих сувенірів із паперу, ниток, тканини тощо. У цьому виданні на вас чекають цікаві майстер-класи, поради, конкурси і призи.
 
«Зростаємо разом»  - веселий, яскравий, кольоровий журнал адресований тим, хто серйозно ставиться до виховання і розвитку дітей, хто прагне виростити гармонійно розвинену дитину, зважаючи на найкращі досягнення сучасної педагогіки та психології. Наукова основа матеріалів і літературне мовлення в публікаціях роблять журнал цікавим і доступним для широкого кола читачів.

«КОЛОСОК» - науково-популярний природничий журналу для дітей. Його засновником є ЛМГО “Льовівський інститут оосвіти". Читачі знайдуть тут знання з різних галузей природознавства у рубриках «Наука і техніка», «Жива природа», «Планета Земля», «Логіка і кмітливість», «Про все на світі». Для розумників та розумниць у кожному випуску є історії винаходів, логічні завдання, інтелектуальні конкурси та саморобки. На офіційному сайті можна завантажити кілька попередніх номерів для ознайомлення з журналом.

«Котэлло» - пізнавальний журнал з масою чудових фотографій, колажів і тематичних ілюстрацій. Весь дивовижний світ котів - розповідь про породи, цікаві факти і історичні рубрики, а також конкурси серед читачів, тести і море розваг! На його сторінках ви знайдете багато корисної та цікавої інформації про ваших улюблених друзів - котів!

"КРАЇНА ЗНАНЬ"

Науково-популярний журнал. "Країна знань" - прогресивний курс навчання для дітей дошкільного віку з компакт-дисками і журналамі. Четверо героїв з "Країни знань" запрошують хлопців у свій світ, де вони: починають вчити цифри і букви, вчаться застосовувати логіку і вирішувати завдання, дізнаються багато цікавого про природу і зовнішньому середовищі,, набувають соціально-побутові навички. Диски і журнали ретельно продумані для спільної роботи, щоб надати дітям найбільш різноманітні навчальні вправи. Діти можуть вивчати компакт-диски самостійно, а журнал чудово підходить для їх занять разом з дорослими.

«КУЛЯ» — журнал, який навчає та розважає, відкриває багато нового та цікавого, розвиває інтелект і приносить радість своїм читачам. З «Кулею» ти дізнаєшся про найновіші та найцікавіші мультфільми, поринеш у світ мандрів замками нашої Батьківщини, дізнаєшся про розмаїття світу природи та найголовніше — подружившись із «Кулею» ти зможеш сам потрапити на сторінки журналу, розповісти про себе, свої захоплення, особливі знання та вміння. А ще «Куля» завжди пропонує багато різноманітних ігор, головоломок, веселих завдань та конкурсів, беручи участь у яких, ти зможеш щомісяця отримувати чудові призи!
«Машинки» - кращий дитячий журнал про машини!Цікаві факти, порівняння, видовищні фотографії, колекційні постери, повні модельні ряди знаменитих марок і найкращі суперкари світу!

«Мурзилка» - популярний дитячий літературно-художній журнал. Видається з травня 1924 року і адресований дітям від 6 до 12 років. За 91 рік існування улюбленого дитячого журналу його випуск не переривався ні разу. Названий він на ім'я казкового істоти жовтого і пухнастого Мурзилки. Журнал «Мурзилка» - дзеркало нашої дитячої літератури. Він є сполучною ланкою між читачами і дитячою літературою. Незважаючи на солідний вік, «Мурзилка» залишається сучасним і актуальним. Йдучи в ногу з часом, і з огляду на, що одним з головних розваг для дітей зараз є комп'ютер, Мурзилка освоїв Інтернет - дітям тепер доступна електронна версія улюбленого журналу. 

«Паросток»
Науково-художній журнал для дітей та юнацтва. Це видання, що не має аналогів в Україні, допомагає збагнути таємниці природи, гармонію стосунків людини і довкілля. На його сторінках публікують свої статті відомі вчені-біологи, екологи, аграрії, педагоги, психологи та літератори. Тематика публікацій журналу доступна широкому колу читачів. Матеріали з актуальних питань природничих наук, народознавства, психології, педагогіки, культурології, які друкуються у "Паростку", можна використовувати на заняттях з біології, екології, народознавства, географії, хімії, літератури. Сторінка для наймолодших читачів пропонує цікаві розповіді, ігри, кросворди, вікторини, загадки. Водночас у "Паростку" публікуються методичні матеріали для педагогів і керівників позашкільних навчальних закладів.
«Пізнайко від 6» - дитячий міжнародний журнал «Пізнайко» тішить дітей з усього світу. Борсучок Пізнайко – головний герой журналу, а також його друзі знані у багатьох країнах.
Яскраве, цікаве та сучасне дитяче видання, яке не лише розважає, а й розвиває дитину, знайоме з навколишнім світом, допомагає у навчанні. 

«Чарівна Принцеса»

Найчарівніше та найказковіше видання для справжніх принцес! Розважальний журнал «Чарівна принцеса» – для маленьких леді. Бо хто з дівчаток не мріє бути справжньою принцесою? Журнал допоможе поринути у світ казкових мрій разом з улюбленими героїнями: Русалонькою, Попелюшкою, Жасмин та Білосніжкою. А ще в журналі можна знайти чарівні історії, розмальовки, чудові речі, які можна зробити своїми руками і багато-багато іншого. Читайте, грайте і мрійте разом із «Чарівною принцесою». Героїні журналу стануть справжніми подругами для вашої дівчинки та допоможуть їй розібратись у всіх модних штучках, порадах та історіях. На сторінках журналу – рукоділля, розмальовки, плакати та постери, життєві ситуації.

«Черепашки ниндзя» - новий журнал коміксів про популярних героїв. І нехай головними героями виступають дивні створіння, далеко не люди, їх вигляд настільки живий і яскравий, що мимоволі починаєш співчувати їх способу життя, співпереживати їх випробувань, захоплюватися їх стійкістю і непохитністю. Класичні комікси про Черепашок-ніндзя публікуються російською мовою з 2014 року. Спочатку серія виходила в щомісячному форматі, у вигляді журналів. Кожен випуск містить близько 40 сторінок коміксу, а також містить велику кількість додаткових матеріалів.

Будемо раді бачити вас у наших бібліотеках і приємного вам  читання.
А ще скоро  -1 червня - Всесвітній день дітей, вітаємо!










Немає коментарів:

Дописати коментар