15 січня 2018 р.

НОВА КНИГА ЩОДНЯ. День десятий

Книга «Біла ніч» українського письменника Андрія Кокотюхи стала третім і останнім виданням з циклу історичних романів про Український визвольний рух.
За словами Андрія Кокотюхи, нова книга є пов’язаною з двома попередніми частинами "повстанської трилогії" – «Чорний ліс» та «Багряний рейд». Однак, якщо у першій та другій книзі йшлось про діяльність українських повстанців у 1943-44 роках, то «Біла ніч» описує 1945 рік, коли Друга світова війна добігає кінця і Західна Україна переходить з рук одного окупанта до іншого. Сам автор називає свій твір пригодницьким гостросюжетним романом.


Бібліографічний опис:
Кокотюха А.А. Біла ніч : роман / Андрій Кокотюха. - Харків: Книжковий Клуб «Клуб Сімейного Дозвілля», 2017. - 288 с.

Анотація: 
Весна, 1945 рік. На Західній Україні — тотальний наступ загонів НКВД на повстанську лісову армію. Максим Коломієць на прізвисько Східняк очолив летючий відділ, який здійснює диверсійні військові операції. Про нього ходять легенди: безстрашний відділ Східняка може діяти одночасно у кількох місцях, а сам Коломієць — невловимий. Майору НКВД Полиніну доручають надскладне завдання: він має знищити Східняка. Агент потрапляє до летючого відділу і втирається в довіру до командира: НКВД хоче зруйнувати повстанський рух зсередини. Операція «Біла ніч» зазнає успіху. Але заманити Східняка в пастку — не так просто…



Інші історичні романи А. Кокотюхи в бібліотеці:



Немає коментарів:

Дописати коментар