26 липня 2019 р.

Friendship. Всесвітній день дружби

Друзі — це найближчі люди для кожного, тому Міжнародний день дружби, який відзначається 30 липня, можна вважати днем любові до друга. Здавна дружба вважалася високою людською цінністю. Багато мислителів говорили, що у двох друзів одна душа на двох.
Сьогодні часто можна почути, що матеріальна сторона життя давно переважила духовну, тому цієї дружби не існує. Тим не менш, вітаючи свою близьку людину з цим святом, ви можете довести зворотнє.


Ідея Всесвітнього дня дружби незалежно від раси, культури, кольору шкіри чи віросповідання, вперше була запропонована 20-го липня 1958 го року доктором Артеміо Брачіо під час вечері з друзями в Пуерто Пінаско, Парагвай. Так було створено міжнародний рух «World Friendship Crusade» і дата 30-е липня. Це свято – неофіційне, але дуже популярне. День дружби заснований для того, щоб люди, незалежно від життєвих обставин, нагадали своїм товаришам про те, наскільки вони важливі для них і порадували їх своєю увагою.
Дружба — стосунки між людьми, засновані на довірі, щирості, взаємних симпатіях, спільних інтересах і захопленнях. Найголовніше в дружбі – це взаємодопомога. Друг ніколи не підведе.
Справжній друг ніколи не буде звертати уваги на матеріальний стан і не підлещуватиметься задля власної користі. Саме тому так часто плутають поняття справжньої дружби з іншими стосунками, які виникають між людьми: бізнесовими чи діловими, маніпулятивними, узурпаторськими та іншими.
Залежно від характеру друзі бувають на якийсь час або на все життя. Так, людям емоційним та відкритим властиво мати багато приятелів і знайомих на якийсь час, а люди спокійні та врівноважені обирають собі друзів небагато, але на довгі роки.
 Вміння дружити і цінувати дружбу закладається з дитинства і вдосконалюється у підлітковому віці. Не секрет, що для кожного підлітка дружба – життєво необхідний вітамін, який допомагає бути успішним і цікавим. Саме в цьому віці юнаки і юнки вчаться правильно обирати друзів і розрізняти дружбу та закоханість чи приязнь.
В Україні є дуже гарне поняття побратимства. Що це таке? Побратим – це названий брат, споборник, соратник, близький друг, товариш по боротьбі, у битві, в боях. Залежно від обставин побратим може бути ближчим людині, аніж кровний брат чи родич.

ПРИСЛІВ'Я ПРО ДРУЗІВ І ДРУЖБУ

Не той друг, хто медом маже, а той, хто правду каже.
Приятелів тьма, а вірного друга нема.
Людина без друзів — що дерево без коріння.
Дружба родиться в біді, а гартується в труді.
Випробуй золото вогнем, а дружбу — грішми.
Такого собі приятеля знайшов, що навіть до пекла би з ним пішов.
Яку дружбу заведеш, таке й життя поведеш.
Добре братство миліше, ніж багатство.
Нема друга — шукай, а знайшов — бережи.
Сонце зігріває повітря, друг — душу.
Щоб пізнати людину, треба з нею пуд солі з'їсти.
Хто друг кожному, той не друг жодному.
У кого друзів мало, той бідний.
Не варто з другом сваритися, бо доведеться миритися.
Дружний табун і вовків не боїться.
Напевно у кожної людини знайдеться хоча б один друг, який є надійною опорою в різних життєвих ситуаціях. Таку людину обов'язково слід привітати з цим святом, щоб висловити найтепліші почуття та подяку.
Кажуть, що хороших друзів не буває занадто багато. Їх завжди декілька або навіть один. Але, напевно, душа не може поділятися на нескінченну кількість частин. Тому дружбу двох можна назвати ідеальною — самою міцною, вірною та тривалою.












Друзі - це ті подарунки життя, які підносить нам доля. 
Зі святом , друзі!

Немає коментарів:

Дописати коментар