19 серпня 2019 р.

Життя - немов фотографія ... Виходить краще, коли посміхаєшся ...

Фотографія – це унікальне явище, адже на фотознімках можна відобразити події, цікаві моменти, красиві місця, улюблені особи, моменти, які більше ніколи не повторяться... Завдяки їм, можна повернутися в минуле, адже переглядаючи фотографії, ми згадуємо багато чудові моменти життя. До того ж для когось фотографія – це не просто захоплення, а ще й професія і навіть мистецтво. Її сміливо можна поставити поряд з такими видами мистецтва, як музика та живопис.

Тому не дивно, що у цього явища є і своє персональне свято – Всесвітній день фотографії (World Photography Day), яке всі фотографи (і аматори, і професіонали) і шанувальники цього мистецтва відзначають щорічно 19 серпня. А засноване воно було у 2009 році за ініціативою австралійського фотографа на ім'я Корске Ара.
Дата свята була обрана в зв'язку з тим, що в цей день в 1839 році широкої громадськості був представлений метод отримання відбитка фото – дагеротипа, фотографії прототипу. Цей винахід належить Луї Жака Манде Дагера, у якого патент на таку перспективну інновацію викупило уряд Франції, воно проголосило його винахід «подарунком світу». Адже винахід Дагера стало першим кроком на шляху до фотографії як загальнодоступної « " технології».
У наступні роки багато вчених продовжувала вдосконалювати процес отримання фотографій, використовуючи різні матеріали і реактиви. У 1861 році Джеймс Максвелл зумів відтворити кольорове фото, а винахід в 1981 році компанією «Sony» цифрової камери, дозволило робити цифрові фотографії і відмовитися від традиційної фотоплівки (хоча багато професійні фотографи і зараз віддають перевагу її в своїй роботі). І сьогодні, у світ цифрових технологій, ми легко можемо самі робити фотографії, які потім змусять нас посміхнутися, сумувати або затамувати подих.
І, звичайно ж, особливе місце фотографія займає в житті тих, хто обрав це заняття своєю професією, адже їх роботу по праву можна назвати мистецтвом. Тому сьогодні всіх фотографів можна привітати і з професійним святом.
Взагалі, Всесвітній день фотографії – це свято всіх, хто любить фотографувати і фотографуватися, а значить подія неймовірно яскраве і позитивне. Тому сьогодні сміливо беріть в руки будь-яку техніку, здатну зберегти незабутні моменти і види, і вперед! Долучайтеся до заворожливому світу фотографії і залучайте до нього своїх друзів і близьких, а можна ще відвідати і фотовиставки, які, до речі, до цього свята нерідко влаштовуються різними фотографами або фотостудіями. У ряді країн до цього дня ще й приурочено проведення майстер-класів від професійних фотографів, різних семінарів та флешмобів.
Центральна бібліотека ім. І.С. Тургенєва Слобідського району м. Харкова створила творчу фото & відео майстерню - технологічний арт-простір для спільної творчої діяльності дітей та батьків за допомогою фотокросів та фотоконкурсів, конкурсів відеороликів, художніх фотовиставок. Завітайте на сайт нашої творчої фото & відео майстерні. Приєднуйтесь до проекту "Family ArtLab*Родинна АртЛабораторія"!
Зі святом вас, друзі! Дивіться частіше на світ і навколишню дійсність через об'єктив фотокамери і радуйте інших своїми унікальними фотографіями.

Немає коментарів:

Дописати коментар