9 серпня 2019 р.

Фестиваль вікінгів на Лофотенах



Норвежці дуже шанують свою культуру і пам'ятають своє коріння. Тому щороку в селі Борг, яке знаходиться на скелястих Лофотенських островах, організовується унікальний за своєю атмосферою фестиваль вікінгів.
Чудові історичні реконструкції на тлі суворої, але такою дивовижною норвезької природи захоплюють і дорослих, і дітей. Під час фестивалю проводяться видовищні змагання в силі та спритності, виконуються традиційні пісні і танці. Завдяки цьому кожен відвідувач зможе перенестися на багато років назад і уявити собі життя могутніх воїнів.
Фестиваль - це великий ярмарок, наметове містечко вікінгів. На ярмарку можна купити сувеніри ручної роботи, корисні продукти. Люди спілкуються між собою, поступово і сам поринаєш в атмосферу свята. А в цей час «справжні польські вікінги» готуються до бою. Так, сюди приїжджають з усього світу! І ці поляки - не виняток. Тут дуже багато колоритних персонажів. А деякі - настільки чудові і привітні, що можна відразу в фільми запрошувати, на кшталт «Володаря персня».
Фестиваль вікінгів в Норвегії проходить вже більше 10 років і триває 5 днів. Ви можете приміряти старовинні костюми тієї епохи, спробувати оригінальні страви, купити сувеніри на пам'ять про цей дивовижний фестиваль. 
Відкриває фестиваль зазвичай «вождь», вельми харизматичний норвежець. З перших хвилин відчуваєш домашню атмосферу свята. Тут немає натовпів і сторонніх людей. Все проходить дуже відкрито і дружелюбно. Після відкриття всі святкують, передаючи кубок з вином по колу, а потім починається вистава. Воно тут за розкладом. Від смішних добрих посиденьок з бабусями Феня і Мене до справжніх боїв вікінгів.

Періодично відбуваються різні події. Ось настав час бою вікінгів. Польські вікінги б'ються відчайдушно, майже по-справжньому. Через хвилину цьому хлопцю гупнуть по голові сокирою так, що він майже знепритомніє і його віднесуть в намет ...Звичайно, глядачів теж витягують. Пов'язують, кладуть на скло, розрізають яблука на голові - все атрибути епохи вікінгів. Ну і жарти у них відповідні: А бувають і зворушливі моменти. Один раз у день, всіх бажаючих катають по фіорду на справжньому кораблі вікінгів. Взимку він стоїть в доці, а влітку є можливість проплисти не тільки під час фестивалю. Ціна входить у вартість квитка в музей.
Так, з лука теж можна постріляти! Проходять справжні змагання. А ще в Борг є будинок вікінгів. Його недавно відреставрували, тому всередині все виглядає як новеньке, але декорації вельми красиві. І найцікавіше - сюди навіть в будні дні приходять «вікінги», пожити, поїсти і помайструвати що-небудь своїми руками. З ними можна поспілкуватися, пограти в традиційні ігри. Взимку музей відкритий 2 дні на тиждень. В принципі, музей зовсім невеликий, і відвідати це місце варто звичайно ж з-за літнього фестивалю, і через чудову атмосферу, яку створюють люди.



Немає коментарів:

Дописати коментар