5 вересня 2019 р.

Bienal de Flamenco. Фестиваль фламенко в Севільї

Фламенко - танець пристрасті. Саме до нього підібрали термін «duende», який перекладається як «Вогонь». Це традиційний музично-танцювальний стиль, представлений десятками різновидів. Танці й пісні фламенко, як правило супроводжуються грою на гітарі, ритмічним биттям в долоні, іноді звуками кастаньєт.
Циганки танцювали його босоніж аж до середини XIX століття. У той час танець виглядав воістину заворожуючи і чарівно.
Історія фламенко розповідає, що спочатку його виконували в закритих колах. Це виправдано, адже танець просто насичений потужною енергетикою інтимності. Пуританське суспільство на той момент не було готове до відкритого показу настільки вогненної хореографії. Минуло багато часу, перш ніж фламенко стали виконувати публічно, і він зміг «запалити» весь світ.
Шанувальники танцю просто зобов'язані побувати на цьому видовищі в Іспанії. Цей захід об'єднує всі види музично-танцювального стилю фламенко. На майданчиках фестивалю глядачі можуть побачити всі можливі варіанти виконання танцю. В день проведення «Bienal de flamenco» саме Севілья стає центром культури всієї країни.
Свято танцю, вперше проведене в 1980 році і вже стало традиційним для Севільї, триває близько місяця. Все місто приймає в ньому участь. Не тільки театр, а й майданчики на відкритому повітрі та історичні будівлі підтримують діяльність фестивалю.
Фестиваль проводять кожні два роки. Сюди стікаються безліч танцюристів і величезна кількість глядачів.
Прибувши до Севільї, вам потрібно буде прогулятися на головну площу цього іспанського міста. Основні офіційні заходи традиційно проходять в її рамках.
«Bienal de flamenco» в цьому році за прогнозами збере більш ніж 10 000 танцюристів, з 40 країн світу.
Крім самих танцювальних виступів подія зацікавить своїх гостей численними вуличними виставами і ходами. У цей час відкриваються художні виставки та експозиції. Глядачів розважають театралізовані заходи, які будуть проходити як в стінах театрів, так і на відкритих майданчиках.
Впродовж бієнале Севілья перетворюється в епіцентр свята. Музика звучить не тільки на площах міста, але і з вікон будинків, кав'ярень і дворів. Цікаво, що ЮНЕСКО вважає фламенко частиною всесвітньої спадщини. В ході заходу тут організовують конференції і акції, завданням яких є збереження, і примноження цієї частини нематеріальної спадщини людства.
Особливо активні туристи можуть не тільки почути і побачити, а й «спробувати» цей вид мистецтва. Гостю міста не складе труднощів знайти академію, де швидко навчать основам танцю. Таких академій в місті відкрито безліч.
Тож, якщо ви мріяли навчитися танцювати фламенко, скуштувати хамон або паелью та зустріти захід сонця на березі Атлантичного океану – запальна, яскрава та пристрасна Іспанія чекає на вас!)))




2 коментарі: