17 жовтня 2019 р.

"Bremer Freimarkt" - "Вільна Ярмарка" в Бремені

Напевно, всі в дитинстві дивилися мультфільм про Бременських музикантів. Тоді можливо не всі знали, що місто Бремен дійсно існує. І знаходиться це славне місто з мультика в Німеччині. Саме тут проводиться фестиваль «Bremer Freimarkt» або «Вільний ярмарок» в Бремені. Що це за фестиваль і як його святкують?
Фестиваль «Вільного ринку» святкують в Бремені вже дуже давно, починаючи з 1035 року. Проходить фестиваль у другій половині жовтня і триває 17 днів. Це місто на півночі Німеччини має давнє коріння і бере свій початок ще з перших кельтських поселень. 
У ньому проходить безліч ярмарків, фестивалів, міських свят, а театри широко відомі і за межами країни. Саме в далекому 1035, імператор Конрад ІІ дав дозвіл купцям торгувати в Бремені цілий тиждень двічі на рік без всяких обмежень. Це відбувалося перед святом Трійці і 8 листопада перед святом св.Вілліхада. Через багато років, бременці самі вирішували коли їм влаштовувати ці ярмарки і на сьогодні цей фестиваль святкується з другої половини жовтня і є найграндіознішою подією з усіх фестивалів.
На нього з'їжджаються понад 4 мільйони відвідувачів з різних країн світу. Площа 100 000 кв. м - це територія ярмарки в Бремені. На ямарку продають усілякі вироби зі шкіри, металів, гончарні вироби, баварські сосиски, солодощі, розписні пряники, іграшки та ще багато всяких товарів. Але на ярмарку можна не тільки придбати якісь товари, а також і весело провести час.
Конкурси краси, ігри, каруселі, концерти, феєрверки, ралі в стилі ретро, пивні намети, танці, театралізовані виступи - все це чекає Вас на цьому фестивалі. Центральною подією свята можна вважати грандіозний парад. Більше ста прикрашених платформ і маскарадних груп проходять по місту.
За пишність, шик і масштабність, фестиваль «Вільний ринок» в Бремені нерідко називають «п'ятим сезоном року». Насолодитися таким ярмарком і отримати незабутні емоції може кожен іноземець, кому дозволено в'їзд до Німеччини.

Немає коментарів:

Дописати коментар