3 жовтня 2019 р.

Fiera Internazionale del Tartufo Bianco d'Alba. Рай для гурманів


Міжнародний фестиваль білого трюфеля в Альбі, що у італійському регіоні П’ємонт, проводять з року у рік уже багато десятиліть поспіль. У 2019 році він відбудеться у 89-й раз! Однак кількість бажаючих поринути в неймовірно атмосферу свята, просякнуту ароматом білого трюфеля і терпкого італійського вина, постійно збільшується. 
Кожні вихідні під час фестивалю проходять кулінарні майстер-класи, презентації та дегустації вин, сирів та інших місцевих продуктів. 
На Piazza Savona можна відвідати художню або фотовиставку, на головній площі - взяти участь у фольклорному святі і інших розважальних заходах.
Аби побачити гриб на вагу золота – делікатес, ціна якому близько двох тисяч доларів за кілограм, почастувати себе й близьких вишуканими стравами італійської кухні, щороку в Альбу приїжджають десятки тисяч людей.
Білі трюфелі – рідкісні делікатесні гриби, з підземними сумчастими бульбовими плодами, зовні схожими на топінамбур, і з яскраво вираженим ароматом. Вони ростуть по одному, чіпляючись за коріння дерев. Місця із земляними грибами шукають завдяки спеціально навчених свиней і собак, завдання яких не лише знайти трюфель, але й акуратно викопати його, не пошкодивши. На відміну від інших видів трюфелів, білі – трапляються лише в італійських Умбрії і П’ємонті.  На ціну делікатесу впливають й ті факти, що білий трюфель неможливо виростити у фермерських умовах, а термін придатності цих грибів дуже короткий.
Цьогоріч побачити на власні очі, а то й оцінити на смак легендарний делікатес П'ємонту туристи мають змогу з 5 жовтня по 24 листопада.
Гастрономічні заходи, присвячені італійській кухні загалом і білому трюфелю зокрема, відбуваються на численних майданчиках, розкиданих по усьому місту. У той час, як у залі Cortile della Maddalena і на головному майдані Альби Piazza Risorgimento проходять славетні трюфельні аукціони, на яких шеф-кухарі з усього світу прагнуть здобути найкращі екземпляри рідкісних грибів (до речі, минулого року 13 білих трюфелів було продано за 234 200 євро!), у інших куточках міста можна скуштувати не менш делікатесні італійські вина, сир, ковбаси і морозиво.
За підрахунками організаторів, щодня славетний фестиваль білого трюфеля у Альбі відвідують близько 5 тисяч людей.
Ми запрошуємо і Вас на це свято смаку! Делікатесні трюфелі, чудові вина, сири, ковбаси - ці та інші продукти регіону П'ємонт неодмінно збагатять Ваші враження про відпочинок в Італії

Немає коментарів:

Дописати коментар