30 листопада 2019 р.

La Fête de l'Escalade. Фестиваль Ескаляд в Женеві

Якщо вам довелося потрапити на початку грудня у Швейцарію, то у вас буде можливість відвідати фестиваль Эскаляд в Женеві. Це старовинне свято, яке має історичне обґрунтування. Ще це одне з найбільш улюблених свят жителів Женеви.
На початку зими столиця Швейцарії ненадовго повертається в часи далекого минулого. Женевці масово перевдягаються по моді XVII століття. На площах грають музику епохи Відродження і виконують старовинні танці при світлі багать.
Центральними вулицями проходять паради знаменитих швейцарських найманців в повному обмундируванні і озброєнні. Фестиваль Ескаляд відзначає річницю одного з найважливіших подій в історії Женеви. У 1602 році герцог сусідньої Савойї організував військовий похід на місто з метою його приєднання і насадження серед місцевих протестантів католицтва. Завдяки мужності женевської міліції і городян, в ніч з 11 на 12 грудня військо загарбників було вщент розбито. Женева зберегла незалежність ще на 200 років. За легендою, головним натхненником захисників стала місцева домогосподарка, що виплеснулися на атакуючих великий котел з гарячою юшкою. З тих пір, суп «матінки Руайом» разом з підігрітим вином служить головним блюдом і символом свята Ескаляд.
З тих пір ніч з 11 на 12 грудня - коли відбувся напад на місто - проголошується в Женеві як один з найбільш знаменних і улюблених свят городян. На честь цієї події проходить ряд святкових заходів під назвою Фестиваль Ескаляд, що в перекладі з французького «Escalader» означає «штурм фортеці за допомогою сходів» або «підніматися по сходах, лізти вгору».
Ви і самі можете переконатися в барвистості цього костюмованого середньовічного дійства, в якому бере участь все місто. Протягом цих днів по місту ходять ряджені в старовинні костюми женевці, з барабанами і флейтами, а старовинні воїни влаштовують стрілянину з мушкетів і гармат.
Заключна нота фестивальної програми, яка принесе вам непорівнянну кількість вражень є костюмований кінний хід гвардійців в середньовічних костюмах з факелами і гарячим червоним вином, а також грандіозний урочистий парад через центр міста. Під час фестивалю можна почути прекрасні старовинні пісні. Всюди чути музику, все місто занурене в історичну дію, люди танцюють і співають. На закінчення свята влаштовується величезне багаття.
Це дійсно приголомшливий захід, який не може зіпсувати навіть вогка груднева погода. І як мінімум з цієї причини можна опинитися в Швейцарії в грудні і залишити собі величезну кількість приємних вражень.

Немає коментарів:

Дописати коментар