30 січня 2020 р.

Всесвітний день ювеліра (Міжнародний професійне свято ювелірів)


Серед безлічі професійних свят з недавніх пір з’явився і День, коли кожна людина, причетна до практичного втілення ювелірного мистецтва в наше життя, може розслабитися і сміливо заявити - сьогодні моє свято! У силу специфіки даного ремесла рідкісний фахівець ювелірної справи бажає в своїй роботі широкого розголосу. 
Більше того, саме мистецтво ювелірів і розкриває перед нами всю красу з вигляду непоказного природного матеріалу, який з давніх часів люди стали використовувати для виготовлення всіляких прикрас. Саме вони стали одними з перших ремісників, кому відкрилися секрети справжньої краси, що знаходяться в здавалося б непередаваноъ гармонії людини і природи.
Серед майстрів ювелірної справи є чимало справжніх художників, роботи яких відомі більш, ніж їхні імена. У їх вузькому професійному колі існують свої традиції та манери, є яскрава історія та видатні особистості. Їхня праця не терпить суєти. Це вельми витончений процес, який вимагає від умільця грандіозного терпіння і акуратності. Результати їх діяльності ми можемо спостерігати кожен день і кожен день їх вироби радують нас своєю неповторною красою та вишуканістю.
Здавалося б, ювелірна справа є настільки «інтимним» процесом, що просто неможливо було б показати всі її тонкощі публічно широкої аудиторії, проте на сьогоднішній день вони відкриті суспільству. У їх середовищі створюються професійні асоціації та клуби, національні та міжнародні гільдії і організації.
Щорічно ювеліри створюють безліч цікавих виробів на будь - який смак.
Компанія Shawish протягом багатьох років спеціалізується на випуску унікальних ювелірних прикрас. Швейцарські дизайнери розробляють унікальні проекти виробів із золота і алмазів. У 2011 році ювеліри презентували унікальний виріб, виточене виключно з алмазу. Це перше в світі діамантова каблучка, вартість якої становить 70 мільйонів доларів.
Розробка проекту зайняла у ювелірів компанії більше року. Для обробки каменю був використаний високоточний лазер. З його допомогою алмазу була додана необхідна форма. Але на досягнутому компанія не зупинилася, і вже в 2015 році вона презентувала публіці унікальну колекцію, присвячену морю. До неї увійшли незвичайні золоті підвіски і кільця з перлами.
Найбільше золоте кільце представила компанії Taiba. На початку двохтисячних років презентувала унікальне ювелірний виріб - каблучка із золота, вагою шістдесят чотири кілограми. Над створенням незвичайного кільця працювали 50 кращих ювелірів. Виріб інкрустоване декількома кілограмами дорогоцінних каменів. Знадобилося 45 днів, щоб виготовити найбільше золоте кільце. У 2011 році під час презентації в Дубаї можна було побачити унікальний виріб. Бажаючі мали можливість придбати зменшену копію унікального вироби із золота.
Унікальні каблучки з глибоким сенсом
Талановита Селдена Оповитий створює унікальні колекції каблучек. Їх головна особливість - міні-фігурки людей. Кожна колекція символізує дивовижну історію. Незвичайні моделі виготовляють зі срібла і декорують фігурками з бронзи або золота. Вартість ювелірного виробу становить 80-1000 доларів в залежності від моделі.
Тануть кільця для жінок
Майстриня Джулія Кюннап створює унікальні жіночі каблучки з дорогоцінних металів і димчастого кварцу. Їх основна особливість полягає в тому, що з їх допомогою створюється унікальний візуальний ефект - вони наче тануть на очах. Для виготовлення таких прикрас дизайнер використовує складні і трудомісткі методи.
Унікальні каблучка з метеоритами
Ювеліри не припиняють радувати нас унікальними прикрасами. Кращим підтвердженням цьому факту є унікальні золоті каблучки з метеоритами для жінок і чоловіків. Подібну прикрасу може стати чудовим подарунком для другої половинки.
Такі вироби можуть бути виготовлені повністю з космічного каменю або містити кілька вкраплень. Найчастіше подібні прикраси виготовляють із золота, але зустрічаються і моделі з срібла. Ексклюзивні прикраси мають унікальний дизайн. Ціна таких виробів коливається від 200 до 10 тисяч доларів.

Немає коментарів:

Дописати коментар