30 березня 2020 р.

Фестиваль їстівної книги

Виявляється, існує справді дивовижне свято - День їстівної книги, або Міжнародний фестиваль їстівних книжок. Це щорічний щорічний захід, який проводиться у квітні або в найближчі до цієї дати дні в різних країнах світу.  І це не першоквітневий жарт. Саме 1 квітня відмічають усі письменники, видавництва, бібліотекарі "Міжародний фестиваль їстівної книги". Учасники створюють «їстівні книги», які виставляють, фотографують, обговорюють, а потім – з’їдають в той же день. 

https://prochteniye-infokalendar.com/s-dnem-torta
Міжнародний фестиваль їстівної книги, також відомий як День їстівної книги, – це щорічний захід, який проводиться 1 квітня або в найближчі до цієї дати дні в різних країнах світу.  Ця подія об’єднує видавців, письменників, ілюстраторів, бібліотекарів і всіх любителів книг, які збираються, щоб оцінити їх «поживну цінність».
https://prochteniye-infokalendar.com/s-dnem-torta
День їстівної книги (Міжнародний фестиваль їстівних книг) - це щорічний захід, що проводиться у квітні у різних країнах світу, починаючи з 2000 р. за ініціативою Джудіт Хоффберг і Беатріс Корон. Дата свята була обрана на честь дня народження французького кулінара Жана Антельм Бриль-Саварена, який написав відому книгу "Фізіологія смаку".
З тих пір День їстівної книги встиг здобути широку популярність і зараз відзначається по всьому світу. Великі і маленькі заходи проводяться в різних його частинах. У цей день прийнято створювати і виставляти на загальний огляд їстівні книги.
Згідно з умовами фестивалю, всі їстівні книги мають бути "книжковими", тобто нагадувати справжню книгу. У цьому фестивалі може взяти участь будь-який бажаючий - як  «автор», або як «читач».
https://prochteniye-infokalendar.com/s-dnem-torta
Бібліотеки та книгарні часто відзначають цю подію, проводячи конкурси їстівних книжок. Зазвичай для таких конкурсів існує два загальних правила: експонати повинні бути їстівними і повинні мати якесь відношення до книг. Вони можуть візуально нагадувати книгу, або щось розповідати про історію книги, або ж, якщо не вистачило фантазії на більше, просто містити текст.
У Сполучених Штатах День їстівної книги часто відзначають в зв’язку з Національним тижнем бібліотек, що також проходить у квітні. Учасники створюють «їстівні книги», які виставляють, фотографують, обговорюють, а потім – з’їдають в той же день. Шанувальники книг з Великобританії, США, Австралії, Бразилії, Мексики, Індії, Люксембургу, Марокко, Нідерландів, Італії, Україні, Канаді, Японії, Гонконгу та інших країн об’єднуються, щоб насолодитися одночасно мистецтвом книжкової справи і майстерністю кулінарів.

Інтернет ресурси:
https://www.dilovamova.com/index.php?page=10&holiday=947
http://booknazy.blogspot.com/2016/03/blog-post_31.html
http://booknazy.blogspot.com/2017/04/blog-post_9.html#more
https://ruspekh.ru/holidays/den-s-edobnoj-knigi


Немає коментарів:

Дописати коментар