4 серпня 2022 р.

Дощовий настрій: що читати у літню негоду

 



Вже кілька днів поспіль іде дощ. Він навіює легкий смуток, меланхолію, сентиментальні спогади... 

Хочеться зручно вмоститися у кріслі, взяти цукерок та присвятити час читанню. 



Пропонуємо добірку книг, які гарно підійдуть до "дощового настрою".


☂🌂  Франсуаза Саган "Bonjour, печале!"

У психологічних повістях відомої французької письменниці Франсуази Саган звучать туга за щирими глибокими почуттями, співчуття і ніжність до героїв її творів.

«Bonjour, печале!» — перша повість письменниці, яка стала бестселером і перекладена багатьма мовами. Героїня, юна Сесіль, по-своєму розуміє, що таке Добро і Зло, і легковажить не тільки почуттями, а й долями близьких їй людей.

У повісті «Чи любите ви Брамса?» — здавалося б, класичний трикутник — жінка і двоє чоловіків. Однак вибір, який роблять вони, фатальний для кожного…

☂🌂 Володимир Лис "Місяць,обмитий дощем"

Це збірка різнобарвних, але водночас таких споріднених есеїв і новел про життя. Серйозні, а інколи й іронічні роздуми про сенс щоденного буття й плин часу, про історичну долю України й таємниці людського серця… Як відпустити минуле та не боятися нових зустрічей? Де черпати наснагу на кожен день? Як розпізнати поворотні моменти і навчитися не шукати підтексту у випадковостях? Треба просто радіти життю і дихати на повні груди! Натхненні історії з добрим гумором, прості, але такі важливі для кожного цінності, звичні й рідні для нас слова… 


☂🌂 Сесілія Агерн "Де закінчуються веселки"

Романтика незнищенна. Дарма, що надворі ХХІ сторіччя. Люди так само радіють, сумують, закохуються. Так само пишуть одне одному листи. Нехай тепер здебільшого електронні! Що з того? І так само западає дивовижна тиша, коли два закохані серця починають битися в унісон. Про все це, а найперше про вірну дружбу довжиною в життя між Роузі Дюнн та Алексом Стюартом читайте в захопливому романі Сесілії Ахерн.



☂🌂 "Львів. Вишні. Дощі": збірка /Світлана Горбань, Наталя Лапіна, Анна Хома, Дара Корній, Тетяна Белімова, Алла Рогашко, Ніка Нікалео

Збірка вже знайомих, відомих та улюблених авторів про Львів, кохання і красу. Красу душі, стосунків і природи.  Дощі розказують втомленій бруківці підслухані на небі думки, побачені на землі історії про неймовірне кохання, захлинаються від обурення, оповідаючи про зраду й підлість. Особливі львівські вишні-морелі теж мають душу і почуття. Вони творять дива, поєднуючи людські долі. І відчувають так само, як люди: сміються і плачуть, радіють і журяться, і всихають від нерозділеного кохання…



☂🌂 Джоджо Мойєс "Щасливі кроки під дощем"


Юна Кейт втекла з батьківського дому. Дівчина пообіцяла собі, що ніколи не виховуватиме свою дитину так, як виховували її саму. А потім народилася Сабіна й усе повторилося. Уперте й вибухове дівча з презирством ставиться до своєї матері й засуджує її. Непорозуміння між ними глибшає, поки не перетворюється на прірву. Сабіну відправляють до Ірландії пожити з бабусею, Джой, яку та побачить уперше в житті. Подих старого будинку просякнутий пліснявою та пам’яттю, у ньому сплелися щастя, надія і застарілий біль. Сабіна, Джой і Кейт починають розуміти: щоб упевнено крокувати вперед, не завадить озирнутися на те, що залишаєш позаду.


☂🌂 Фенні Флеґґ "Смажені зелені помідори в кафе "Зупинка"


Евелін переживає глибоку особисту кризу. Вона знайомиться зі старенькою Нінні, яка, попри важку долю, не втрачає жаги до життя. Нінні розповідає Евелін історії їхнього містечка: про дівчину, яка після загибелі брата знаходить сили жити далі; про розбите серце красуні Рут; про мандрівного робітника, який закохався в Рут; про безробітних, яких у кафе «Зупинка» годували безкоштовно... Ці історії мають таку силу, що змінюють на краще життя тих, хто їх читає.



☂🌂 Ірен Роздобудько "Шості двері"

У ранньому дитинстві вона намалювала на стіні двері й несподівано увійшла в них, уявивши собі вихід в іншу реальність. Відтоді життя багато разів намагалося зламати її: сповнена трагедійними подіями юність, загибель кращого друга, зрада, врешті — кар’єра і гроші Та в найскладніші миті життя вона малювала на стіні двері й проживала ще одне коло реальності, яка не відступає від нас навіть у снах. 

Немає коментарів:

Дописати коментар