23 серпня 2019 р.

Квіткова феєрія у Таллінні

Естонський фестиваль квітів у Таллінні (Tallinn Flower Festival) проходить на центральній площі Веж. У минулому році його відвідали близько півмільйона гостей. Він вважається одним з найдовших в Європі, адже проходить цілих 3 місяці! У 2019 році за цей час створять близько 30 декоративних садів, які протягом усього періоду будуть радувати не тільки жителів міста, а й приїжджих туристів. Для цього організатори запрошують кращих флористів з різних країн Європи.
Під час завершення фестивалю квітів обирають і нагороджують флористів, чиї сади були визнані найбільш вражаючими.
Експозиція розташовується під відкритим небом, при цьому відкрита вона цілодобово, а плата за ознайомлення з нею з відвідувачів не стягується. Час від часу тут же трапляються святкові концерти, потрапити на які можна також абсолютно безкоштовно.  У гарну погоду тут завжди багатолюдно, що часто обумовлено близькістю головної туристичної мекки столиці Естонії - Старого міста Таллінна.
Фестиваль квітів - різнобарвна виставка ландшафтних дизайнерів, де представники провідних фірм галузі пропонують варіанти оформлення садів жителям приватного сектора. Відвідувачам фестивалю пропонується прогулятися по його території вузенькими стежками, які проходять між експонатами.
Талліннський фестиваль квітів - захід довгограючий. Він не призначений для разового відвідування. Набагато цікавіше буде повертатися сюди час від часу, щоб простежити за перетворенням виставки, що відбувається, що називається - в режимі реального часу. Якщо ви відвідали захід на початку червня і маєте можливість повернутися через пару місяців, обов'язково скористайтеся нею.
Наостанок хочеться відзначити найбільш яскраві зразки, представлені на фестивалі квітів. В першу чергу, це, звичайно, «музичний куточок», що представляє собою виконану у вигляді клавіш роялю майданчик, оточену трубами органу. Також оригінально виглядає автобусна зупинка, назва якої в перекладі українською мовою звучить як «Час лихоліття». Втім, поза всяких сумнівів, кожен знайде в експозиції що-небудь і на свій смак. Відвідування фестивалю квітів доречно в будь-який зручний вам час.
Жителі Таллінна зазвичай відвідують фестиваль у вихідний день, спланувавши прогулянку таким чином, щоб прогулятися і по середньовічних вуличках Старого міста, кожна зустріч з яким відбувається як в перший раз. Мандрівникам буде зручно відвідати фестиваль під час знайомства з Вишгородом або вежею Товста Маргарита, неподалік від якої і знаходиться Баштова площа.
Найцікавіші заходи проходять в дні відкриття та закриття фестивалю. У ці дні також проводяться безкоштовні концерти. Талліннський фестиваль квітів буде цікавий всім, хто цікавиться флористикою, ландшафтним дизайном та квітникарством. На місці можна буде придбати рідкісні сорти різних рослин, проконсультуватися з відомими садівниками і побувати на цікавих майстер-класах і лекціях. 
Радимо всім, хто планує подорож до Естонії влітку, 
заглянути на квітковий фестиваль в Таллінні!



Немає коментарів:

Дописати коментар