18 листопада 2021 р.

Книги які зігрівають !

Коли осінь вступає в свої права і негода за вікном стає абсолютно нестерпною, найбільше хочеться загорнутися в теплу ковдру і запастися величезною чашкою какао з порцією печіва. Й чудово, якщо можна загорнутися ще й в затишну, добру історію, яка нагадає, що сонячних днів буде ще дуже багато.
Пропонуємо вам добірку книг які вас зігріють у холодну пору осінь!


1) Львів. Кава. Любов: збірка/ уклад. Ніка Нікалео. - 2-ге вид. - Харків: Книжковий клуб "Клуб сімейного дозвілля", 2017. - 272 с.

Щемливі оповідання від найкращих українських авторів! Ця книга — про Львів. Про місто, яке хтось знає і любить, а хтось тільки відкриває для себе. Про вузькі вулички і затишні кав'ярні, про середньовічну бруківку і старовинні споруди... про любов. Про життя. Про людей, які зустрічаються, розходяться, сподіваються, вірять, кохають, втрачають — і знову знаходять своє кохання.


2) Кавагуті, Тосікадзу Доки кава не охолоне: роман/ Тосікадзу Кавагуті; пер. з англ. Н. Гоїн. - Харків: Книжковий клуб "Клуб сімейного дозвілля", 2020. - 240 с.

У цій невеличкій кав’ярні вже понад століття подають найсмачнішу каву. Тут можна посидіти за філіжанкою цього гірко-солодкого напою, відволіктися від буденних проблем і… вирушити в подорож у часі. Щоб зустрітися з коханим, з яким вас колись розлучили кілометри. Чи отримати лист від чоловіка, який забув про вас через хворобу. Знову хоча б на мить побачитися із сестрою, яка загинула в автокатастрофі. У кожного свої причини побувати в минулому. Проте є умова: встигнути повернутися в майбутнє, доки кава не охолоне…

3) Мартен-Люган, Аньєс Щасливі люди читають книжки і п'ють каву: роман/ Аньєс Мартен-Люган; пер. з фр. Л. Кононович. - Львів: Видавництво Старого Лева, 2017. - 160 с.

Бестселер французької письменниці Аньєс Мартен-Люган — сумна і красива історія жінки, яка після загибелі коханого чоловіка і доньки втрачає сенс існування. Головна героїня заново вчиться жити, кохати, відчувати. Книга про життя, поділене на «до» і «після», про самотність, надію, любов і віру в себе.

4) Гурницька, Наталія Мелодія кави в тональності сподівання: роман/ Наталія Гурницька. - Харків: Книжковий клуб "Клуб сімейного дозвілля", 2017. - 256 с.

Анна таки вирвала в долі надію на майбутнє без Адама. Не білий панський будинок з кам’яними колонами, де вона тепер господиня, не поважний статус удови заможного шляхтича, не багатство чи впевненість у завтрашньому дні, а дитину від Адама, яку носить під серцем. Заради цієї дитини могла б жити, бо живуть же якось інші. Слабка жінка. Чи здужає вона вгамувати біль утрати й навчитися жити без Адама, чи зуміє завершити чоловікові справи та допомогти зрадженій у першому коханні кузині, чи відгукнеться її серце на знову почуту мелодію любові? А що, як у чужій, випадково розгаданій таємниці вона вловить ту саму тональність — сподівання дива?.

.5)    Гербіш, НадійкаТеплі історії до кави/ Надійка Гербіш. - Київ: Брайт Стар Паблішинг, 2013. - 168 с

У цій книжці зібрані історії про почуття й настрої, сумніви й рішення, далеку дорогу й затишний дім, чужі міста й близьких людей, солодкий шоколад і терпкувато-гірку каву. У них немає однозначних висновків і незмінних рецептів, а є пошуки та віра в імпровізацію. Є любов і сміливість, крихта суму й багато радості, чимало мрій і не менше спогадів.

6) Гарріс, Джоан Шоколад: роман/ Джоан Гарріс; пер. з англ. В. Поляков. - Харків: Книжковий клуб "Клуб сімейного дозвілля", 2019. - 320 с.
Чарівним вітром змін до маленького французького містечка завіяло чудову жінку та її маленьку дочку. Згодом Віана Роше відкриває на головній міській площі шоколадну крамничку, де готує чудові тістечка, запашну каву та головне — шоколад на усякий смак. Здається, ця дивовижна жінка здатна дібрати ключик до будь-якого серця, бо вона має чудовий дар — вгадувати потаємні бажання людей та усі печалі лікувати солодкими ласощами. Але тільки коли Віана зустрічає молодого цигана Ру, вона нарешті розуміє власні бажання...


7) Сеттерфілд, Діана Тринадцята казка: роман/ Діана Сеттерфілд; пер. с англ. В. Горбатька. - 2-ге вид. - Харків: Книжковий клуб "Клуб сімейного дозвілля", 2016. - 432 с.

Знаменита письменниця Віда Вінтер, а, точніше, жінка, що скривалася під цим псевдонімом, довгі роки залишалася загадкою для своїх шанувальників. Жодного достовірного факту біографії, жодного слова правди у численних інтерв’ю, жодного пояснення, чому у її найзнаменитішій книзі «Тринадцять казок» лише дванадцять розділів… Яким же було здивування скромної власниці букіністичної крамниці Маргарет Лі, коли іменита письменниця запропонувала їй написати свою біографію! Затишна бібліотека та старовинний маєток Енджелфілд, де таємниці за кожними дверима — Маргарет наче повернулася до дому, який колись залишила. Може тому, що у неї, як і у Віди Вінтер, була сестра-близнючка, трагічно втрачена? Крок за кроком, блукаючи лабіринтом старих родинних драм, загадкових зникнень та патологічної любові до свого другого “я”, Маргарет наблизиться до фіналу останньої казки, щоб стати однією з її героїнь…

8) Грем, Кеннет Вітер у вербах: повість/ Кеннет Грем; пер. з англ. - Харків: Ранок, 2016. - 256 с.

Історія про пригоди Крота і його друзів Ондатра, Видри, Борсука і Жабса написана чудовим шотландським письменником Кеннетом Гремом з надзвичайною теплотою, поетичністю й тонким гумором. Тож і не дивно, що Вітер у вербах нині вважається класикою казкової повісті, хоча, як часом трапляється з геніальними творами, спочатку цю повість навіть не хотіли друкувати. І ось вже понад сторіччя вона тішить і дорослих, і дітей та весь час перевидається. Це видання підготовлено до сторічного ювілею першої публікації повісті, і спеціально для нього уславлений художник Роберт Інґпен створив чудові ілюстрації.

9) Львів. Спогади. Кохання: збірка/ уклад. Ніка Нікалео. - Харків: Книжковий клуб "Клуб сімейного дозвілля", 2019. - 320 с

Моменти стають спогадами. Миттєвості — посмішками на світлинах, теплими історіями, які зігрівають серце. Пам’ятаєш, як усією родиною святкували Різдво у засніженому Львові, присипаному цукровою пудрою снігу? І як ми зустрілися вперше в цьому місті? Як шукали затишку і тепла у привітних кав’ярнях? Як цілувалися під дощем? Стільки історій трапилося в цьому фантастичному місті солодкого кохання та терпкого шоколаду! Художники й музиканти, мрійники, закохані та самотні, місцеві і приїжджі — тут кожен знайде на денці горнятка присмак світлої надії. Хтось зустріне свого янгола-охоронця, хтось — пристрасне кохання чи здійснення мрії. І найцінніше дещо, про що мріє кожен з нас...


10) Янсон, Туве Країна Мумі-тролів. Кн. 3: казкова повість/ Туве Янсон; пер. зі швед. Н. Іваничук. - Львів: Видавництво Старого Лева, 2001. - 520 с.

Третя книга з серії «Країни Мумі-тролів» – це нові неповторні зустрічі з милим сімейством Мумі-тролів та їхніми багатьма друзями. В книгу увійшли повісті «Невидиме дитятко», «Тато і море», «Наприкінці листопада».

Немає коментарів:

Дописати коментар