22 вересня 2022 р.

Гра в асоціації #3: малюй і читай

Цього разу вагань з вибором книги не було - картина-розмальовка "Будинок біля маяка" одразу нагадала обкладинку книги "Світло між двох океанів". 



Дебютний роман австралійської письменниці Марго Л. Стедман став справжньою літературною сенсацією. Книга більше року була у списку бестселерів The New York Times, відзначена престижними австралійськими нагородами в номінаціях «Краща проза», «Кращий дебют», «Книга року»...
Як в романі тихі щасливі дні змінюються на буремні та лихі, так і картина з книжковою ілюстрацією доповнюють одна одну, створюючи мінливу історію людських доль.


📘 Том Шербурн – доглядач маяка. Ізабель – його молода дружина. На далекому острові вони ведуть тихе та розмірене життя, і їх єдина мрія – мати дітей. І одного разу до берега прибиває човен, у якому опиняється новонароджена дівчинка. Хто вона? Чи має вона батьки? Це подарунок долі чи… чиясь трагічна втрата? Негайно повідомити про дитину на материк або виховувати її як власну - рішення, яке належить прийняти Тому та Ізабель, рішення, ціна якого може бути занадто великою.

Під час шторму Ханна втратила і чоловіка, і маленьку доньку. Минули роки, а убита горем жінка сподівалася, що її близькі живі. Одного разу вона дізналася, що дочка Тома та Ізабель — її дитина! Як посміли ці люди відняти її крихітку! Ханна забирає дочку у свій дім, а Том бере всю провину на себе, аби врятувати дружину. Люсі плаче вдень і вночі, проситься до мами Ізабель. Ханна у відчаї... Чи зможе любов до дитини здолати ненависть двох родин?


У 2016 році відбулася прем'єра фільму за романом М.Л. Стедман "Світло між двох океанів" з Майклом Фассбендером, Рейчел Вайс та Алісією Вікандер у головних ролях.



Немає коментарів:

Дописати коментар