29 липня 2024 р.

 У ці важкі часи як ніколи важливі єдність та взаємодопомога. Бібліотекарі та читачі ЦБС Слобідського району щиро вдячні Публічна бібліотека імені Лесі Українки, м. Київ та Департамент суспільних комунікацій КМДА за підтримку та подаровані книжки, які поповнять фонди всіх бібліотек Слобідського району м. Харкова.

Перші дні повномасштабного вторгнення. Ворожі гвинтокрили над Києвом та стрімке просування ворога з півночі. Вся країна спостерігала за подіями у столиці України. Розпач, біль, гнів… Надія!
Спогади про страшні перші дні та місяці війни закарбовані у книжках «Україна. Пекельний 22-й. Народний щоденник» та «Київ. Жінки. Війна. Збірка спогадів і роздумів жінок про життя в столиці у період повномасштабного вторгнення». Це документальні свідчення сили українського народу, який швидко подолав розгубленість від несподіваного нападу, та згуртувався, щоб дати відсіч ворогу та захистити свою країну. Віримо в Перемогу та наближаємо її разом!



15 липня 2024 р.

День Української Державності

 

🇺🇦🇺🇦🇺🇦 15 липня День Української Державності – день який нагадує нам, що ми вільні, єдині та незалежні.
🇺🇦🇺🇦🇺🇦 День Української Державності - це можливість для кожного українця згадати історію своєї країни, повну боротьбу за незалежність, єдність та щасливе життя.
🇺🇦🇺🇦🇺🇦 День Української Державності має свій символ - чотири тризуби, які означають боротьбу, незалежність, історію та ідентичність . Вони спростовують міф про те, що Україна - це молода держава, адже наш герб походить від родового знаку Рюриковичі та був знаком князя Володимира Великого, за часів якого хрестилася Київська Русь.
💙💛 В цей день особлива вдячність за тих, хто віддав життя за незалежність України та за всіх, хто міцно стоїть на захисті наших цінностей сьогодні.
🇺🇦🇺🇦🇺🇦 З Днем Української Державності!


1 липня 2024 р.

 Дві книги.

Письменниці Вікторії Амеліної та письменника Володимира Вакуленка.
Що їх поєднує?
І Володимира, і Вікторію вбили російські загарбники.
А ще сьогодні, 1 липня Володимир міг би відзначати свій 52 рік народження. А Вікторія минулого року 1 липня померла внаслідок поранення від прильоту російської ракети. Саме Вікторія Амеліна знайшла щоденник Володимира, який і надрукований в книжці "Я перетворююсь...". Нажаль, вона так і не побачила її. Нажаль, ці талановиті і такі закохані в рідну країну письменники більше не напишуть нові твори.
Посмертно президент Володимир Зеленський нагородив Вікторію Амеліну та Володимира Вакуленка орденом "За заслуги" ІІІ ступеня.