9 листопада 2012 р.

І багата, і чудова моя рідна українська мова



 
Найбільше і найдорожче добро
 в кожного народу - це його мова,
ота жива схованка людського духу,
його багата скарбниця, в яку народ
 складає і своє давнє життя, і свої
 сподіванки, розум,досвід, почування.
Панас Мирний

Чудове свято День української писемності та мови відбулося 8 листопада в Центральній дитячій бібліотеці. На свято були запрошені  тріо бандуристів «Маківки» школи мистецтв №5, керівник ансамблю М.А. Ляшенко.  Вони відразу зачарували присутніх виконанням ліричних народних пісень. Також почесним гостем заходу був поет-харків’янин Віктор Олексійович Кіріченко. Він спілкувався з дітьми, декламував свої вірші, які проміняться  оптимізмом, проникливою любов’ю до життя, чуйних і добрих людей. Своїм виступом бажав залучити дітей до романтичного сприйняття світу, до розуміння поезії.
Та не тільки вірші слухали в цей день діти. Приємною несподіванкою було те, що поет  пише слова та музику з яких народжуються проникливі українські пісні. Діти прослухали декілька пісень, та особливо сподобався дітям відео-показ пісні «Місячне сяйво» у виконанні  заслуженої артистки Тетяни Барткової.
Скарбом став для бібліотеки подарунок від В.О. Кіріченко -  своїх книг та підбірки книг харківських поетів та письменників.
Присутні переглянули книжково-ілюстративну виставку яка була оформлена до свята де були представлені книги та статті із періодичних видань, які висвітлюють історію української писемності, значення рідної мови для нащадків.
Бібліотечні працівники ставили за мету ознайомити молодь з виникненням писемності, показати красу й багатство рідної мови, її різноманітні можливості, довести, що рідна мова - це 
духовна святиня, найбільший і найдорожчий наш скарб. 


Немає коментарів:

Дописати коментар