16 червня 2016 р.

Книги для школярів: пригоди і подорожі

Влітку так не хочеться сидіти вдома, тому в теплу погоду так приємно погуляти в парку і влаштувати невеликий пікнічок на лавці в тіні дерев. Літні канікули найпрекрасніший час. Це чарівний час, бо кожен день може статися якась Подія! Це неймовірно приємний час - можна скільки завгодно лежати на сонечку і купатися в річці. Надзвичайно насичена пора - нові знайомства і старі друзі, поїздки на море і походи, подорожі в нові країни з батьками і свіжі ягоди з бабусиної городу ...
Багато хто вважає, що як тільки почалися канікули, то з книгою дитини  вже не побачиш до осені. Це тому що у дитини неправильні книги! Правильні книги зараз - про літо, про канікули, про літні пригоди. Адже це самі захоплюючі, веселі і корисні книжки.
Що таке ідеальні канікули? Це море веселощів, захоплюючі ігри, чудові відкриття і дивовижні пригоди, а вечорами - читати відповідні, літні, веселі історії.

Хованки – весела й приємна гра. За єдиним винятком – якщо доводиться грати на невідомій небезпечній території, та ще й із бандою смердючих скунсів-розбійників, які захопили у полон молодшого брата самого коменданта Фортеці Доброї Надії. Проте Серж Люка, з книги «Небезпечні хованки» Ю. Тарабанчука, розвідник загону бойових собак, не збирається поступатися нахабам. У нього є вірні друзі, а ще – чудова ідея, як визволити бранця. Люка точно знає: підступним скунсам його жарт буде до вподоби!

Як ти гадаєшь, кого можна зустрити на дорозі? Звісно, чарівних істот – дорожніх гномів, шляховичків, дівчаток-вей на роликах, восьминіжок, роуді та бігоней. А ще на дорозі можна впіймати таємницю, тільки треба спритно вхопити її за хвіст – і купа надзвичайних пригод гарантована. Наш старий знайомий дорожній гном Гролик (ти зустричався з ним у книжці «Гноми на дорогах»)ніколи ґав не ловив, тому пригоди завжди чекали на нього там, де він очікував їх побачити. І не тільки Гролика, а й усіх його друзів. Хочеш дізнатися, що чекає Гролика та компанію? Тоді не гальмуй – перегортай сторінку казки «Не гальмуй!» Анатолія Птіцина
 
Чаклуни, чаклунки, чаклунські пси – шикуйсь! Струнко! Рівними рядами на війну – кро'оком руш!Не дивуйтеся, це зовсім не жарти. Це війна. Війна між людьми та чаклунами, котрі прийшли у чарівний світ, і місцевими народами. Війна до останку… а, власне, за що? За які такі цінності? Ось це і доведеться з’ясувати звичайним дівчатам – Маргоші й Насті, якщо вони хочуть врятувати Настиного старшого брата Дена, полоненого злими чарами, а заразом з братом і увесь світ. Про пригоди дівчаток ви дізнаєтесь з книги Ірини Потаніної «Дівчата на стежці війни».


Комп’ютерний вірус – не грип. Ця штука, звісно, неприємна для комп’ютера, але нічим не загрожує людині. Принаймні не загрожувала досі… Від сьогодні наш світ у небезпеці: злісний вірус Макропойнт винайшов спосіб переформатовувати живі організми, перетворювати їх на віртуальних, підкорених його волі глюків. Для початку Макропойнт, з книги Олександра  Есаулова «Вихідний формат», хоче повернути брата, знищеного Великим Процесором. Червоний вірус впевнений, що секрет безсмертя у нього в кишені. Тепер йому вже ніхто не завадить!



Бути царем – справа не легка. Атож, треба вміти правильно носити корону так, щоб вона не спадала на ніс і не затуляла очей. Треба поважно нахиляти голову, благородно поводити плечима, а при нагоді ще й роззявляти ікласту пащу – аби піддані боялися й тремтіли. Треба виконувати купу страшенно нудних обов'язків, як то піклуватися про народ і державу, приймати послів. А що вже бали та всіляке там полювання… Нудота… Якщо вам здається, що царем бути не цікаво, то спробуйте зробити навпаки – влаштувати полювання на царя разом з веселими героями книжки Ігоря Бойка. Гарантуємо – нудьгувати не доведеться!


Як стати королем? Якщо ви принц, то немає проблем, дочекайтеся свого часу і – з Богом. А якщо ні? Невже все так безнадійно? Є один спосіб. Треба знайти собі прекрасну принцесу, у якої помер батько, а брат-спадкоємець іще неповнолітній,скористатися складною ситуацією в державі, яка змушує бідолашну дівчину поневірятися по чужих краях, познайомитися, закохати її в себе – і готово. Ти вже король. Ти переміг. А підступні вороги кусають собі лікті. Тільки що це за дивна усмішка блукає вустами твоєї королеви? Відповідь знайдеш під обкладинкою книги Аліни Болото «Вдова узурпатора».
 


Хто знає, як виглядає казка? А Юрчик та Іннуся знають, бо вони товаришують із принцесою Анжелікою. Одного разу принцеса об'явилася у їхній квартирі і заявила, що вона - їхня тітонька. Відтоді життя дітей змінилося: у них з'явився казковий друг, вони навчилися користуватися магічними речами і проникати в чарівні світи...  Хочеш, щоб ця чарівна тітонька прийшла й до тебе? Тоді відкривай книжку і знайомся з принцесою Анжелікою.



Так що чим більше буде пригод - і в житті, і на сторінках книг - тим веселіше виявиться літо.

Немає коментарів:

Дописати коментар