4 червня 2019 р.

Червневий вихідний в гостинній і дружелюбній Ірландії


Величезна кількість людей з усього світу щорічно їздять відпочивати в різні країни, які рясніють пляжами, спекотною погодою для купання, пальмами і екзотичними тваринами. Однак на екскурсію можна з’їздити не тільки в Єгипет, Туреччину та Багамські острови. Крім них існує велика кількість країн, міст і просто відомих місць, на які варто подивитися і про які можна дізнатися багато нового, цікавого і корисного. Однією з таких країн є Ірландія.


Ірландці – відкриті і доброзичливі. Правда, трохи поверхневі, як і багато європейців: у них маса приятелів і дуже мало по-справжньому близьких друзів. Зате тут не зустрінеш настороженого або ворожого ставлення до чужинців – приїжджих, іммігрантів. За винятком нелюбові до англійців, але ця особливість йде корінням в далеке минуле і є, скоріше, свято шанованої традицією. Тут вважається цілком звичайним заговорити з незнайомцем на прогулянці в парку, поговорити з попутником в міському автобусі. На новосілля до вас обов’язково завітають сусіди з невеликим подарунком. Ірландець не зрозуміє ніколи, як це – не знати, як звуть сусідів і не підтримувати з ними відносин. Не кажучи вже про те, що вам обов’язково привітно підкажуть дорогу, якщо ви заблукаєте в незнайомому місті, та й взагалі постараються прийти на допомогу в будь-якому випадку.
У перший понеділок літа всі ірландці відзначають Червневий вихідний. Протягом цього дня багато ірландських сімей з друзями виїжджають на природу, щоб насолодитися першими літніми днями і взяти участь в численних культурних і спортивних заходах. 
Історичною передумовою установи Червневого вихідного став Духів день, який відзначався наступного дня після П'ятидесятниці і був вихідним днем. Отримавши додатковий вихідний в понеділок, люди могли відвідати служби в церкві або провести день з родиною. У 1973 році вихідний Духова дня був перенесений на перший понеділок червня і, починаючи з 1974 року, відзначається офіційний Червневий вихідний. 
Зазвичай в перший понеділок червня вся громадське і ділове життя в Ірландії завмирає - банки, поштові відділення, багато комерційних організацій і компаній закриті. Однак, для відвідувачів відкриті всі супер-маркети, бари і клуби, хоча в цей день вони можуть відкриватися пізніше, а закінчувати роботу раніше, ніж зазвичай.
У червні погода балує ірландців теплими і приємними днями. Найпоширенішими святковими заходами вважаються пікніки і барбекю, концерти національної або сучасної музики на відкритому повітрі, різні культурні фестивалі, сімейні походи і численні спортивні змагання, різноманітні сільськогосподарські та садові виставки та шоу, а в Дублінському порту відбувається традиційна регата.
Це лише один забавний факт щодо цієї країни. Насправді їх безліч. Ось заради цього і варто поїхати у відпустку в Ірландію, щоб побачити все це на власні очі і, можливо, поглянути на світ по-новому.

Немає коментарів:

Дописати коментар