18 липня 2019 р.

"Pocket books" - книги кишенькового формату


                                                                                "Немає нічого подібного до друкованої    книги; вага, деревний аромат, відчуття, вигляд"  
                                                                                                                                     E.A. Bucchianeri























Немає нічого кращого, ніж друкована книга. А книги у м’яких обкладинках з’явилися ще у 19 столітті. Виявляється, 30 липня, – день книг з м’якою обкладинкою! Ви можете подумати, а що ж тут святкувати? Направді, винахід таких обкладинок суттєво полегшив у буквальному розумінні життя і ношу книгоманам. Книжка стала легшою і, що не менш важливо, дешевшою. Оскільки у бібліотеках безліч книжок у м’яких обкладинках, тож нам є що святкувати.
Однією з причин, які призвели до розробки більш легких книг, була залізниця. Вона дійсно була швидшою формою подорожі на величезних відстанях, але ще можна було легко провести тиждень або більше у вагоні. Хоча книги були прекрасним проведенням часу, вони були дорогими і досить великими і важкими, таким чином незручними для читання під час подорожі. Отож, перші книги в м'якій обкладинці були спрямовані на пасажирів залізниці.

З того часу книги з м'якою обкладинкою, так звані «покети», набувають все більшої популярності як за зниженою ціною, так і за їх портативністю. Час не стоїть на місці, і сучасні технології дозволяють нам придбати електронні книги, проте, немає нічого подібного, як задоволення тримати книгу в руках, відчувати шелест, гортаючи сторінку за сторінкою, а цей запах… і закручуватися навколо нього тихим вечором. Це справжня практика комфорту та неквапливих днів.


Як відсвяткувати День книги з м'якою обкладинкою

Найкращий спосіб відсвяткувати День книги з м'якою обкладинкою – присвятити його улюбленій книжці. Якщо минуло багато часу, якщо ви купили книгу, і досі не наважились відкрити її, це ваша можливість зробити це.
День книги з книжкою у м'якій обкладинці нагадує всі ті дощові або сонячні, спокійні дні, які надихають на читання.

Немає коментарів:

Дописати коментар