18 вересня 2019 р.

Електронні книги vs паперові — хто переможе?

XXI століття – вік сучасних технологій. На сьогоднішній день, наше суспільство створює неймовірні речі , які  не просто користуються популярністю, а ще й значно полегшують життя. Одним із таких «відкриттів» є  електронна книга, яка зберігає читання у  тренді і йде «в ногу» з прогресом. Зважаючи на новизну та популярність такого інформаційного ресурсу, як електронна книга, сьогодні 18 вересня відзначаємо Міжнародний день читання електронних книжок у вільному доступі.
Звісно, як в електронній, так і звичайній книзі є свої переваги й недоліки. Тож, що вибрати аби не помилитись: буденний й звичний для нас спосіб читання чи навпаки – щось нове й сучасне?
Завдяки цьому пристрою однозначно полегшується процес читання. Перший і величезний плюс електронної  книги — це  економія коштів. Придбавши її один раз, в подальшому ви маєте  змогу завантажити будь-яку цікаву для вас літературу абсолютно безкоштовно в необмеженій кількості , в той час, як кожна паперова книжка буде коштувати близько 100 грн . Тобто,  заплативши раз, ви за невеликий час повністю «окупите»  вартість електронної книги.
Наступною перевагою є її зручність. Замість того, щоб постійно носити з собою на уроки чи пари по 3-5 книжок, ви  маєте невеличкого електронного носія, який в декілька разів легший. Тільки уявіть аби вам довелося носити із собою  томи «Енциклопедії сучасної України»! А з електронною книжкою — це легко і просто.
Не можна не зауважити, що  такий прилад  також економить час. Уявимо, що вам знадобився «Кобзар» Тараса Шевченка: буквально за декілька хвилин ви знайдете електронну версію, замість того щоб годинами шукати її на полицях магазину або бібліотеки. Окрім того, таку книгу завжди можна підлаштувати під себе, встановити зручний шрифт, відрегулювати яскравість, зробити примітку, здійснити  перехід  за гіперпосиланнями. А завдяки функції пошуку можна швидко знайти потрібну інформацію.
Але паперові книги не збираються так просто здаватися! Їх головна перевага — задоволення людини від перегортання сторінок власноруч. Адже куди приємніше відчувати справжній  папір у пальцях!
А ще, якщо звичайна книга впаде з метрової висоти, то з нею нічого не трапиться, в той час як електронна може  зламатися й буде шкода коштів. Багатьом у книгах подобається неповторний  запах друкарні — звісно електронна книга не має такої функції. Ще один величезний плюс паперової книги — ви можете назбирати  справжню бібліотеку!
Одже, можна зробити висновок, що обидві форми книги не поступаються одна одній. Але ж за вікном XXI століття — кожен прагне бути сучасним, відкривати щось нове. Тому, ми впевнені, що електронні книги в майбутньому будуть користуватися попитом!
Наша бібліотекапропонує безкоштовну послугу попереднього замовлення на завантаження у електронний пристрій для читання (рідер) потрібної вам художньої чи навчальної літератури з сайтів безплатних легальних електронних бібліотек мережі Інтернет.
Скористатися електронною читанкою ви можете у читальній залі бібліотеки. Пристрій зручний для читання та безпечний для зору. Надається консультація з користування.




Немає коментарів:

Дописати коментар