24 квітня 2021 р.

Фестиваль Ірисів у Флоренції

Ірис - символ міста з 1251 року і в честь цього чудового квітки, який зображений на гербі Флоренції, щорічно і влаштовують фестиваль. Фестиваль ірисів проходить тут з 1954 року і щорічно збирає тисячі любителів квітів з усього світу. За традицією, що склалася фестиваль проходить в Giardino dell'Irisа - Саду ірисів. На фестивалі квітникарі різних країн представляють різні види ірисів, в тому числі зовсім нові, спеціально виведені. Всі вони відрізняються за своїм кольором, формою і запаху. Шоу ірисів користується величезним успіхом не тільки у професіоналів, але і у простих любителів квітів.

В рамках фестивалю проводиться конкурс ірисів, численні виставки квітів, майстер-класи по їх вирощуванню, розпродажі готових букетів і розсади. Однак головне дійство фестивалю - це конкурс ірисів. Конкурс має міжнародний статус і покликаний виявити найкращий ірис на фестивалі. Конкурс ірисів проводиться в різних номінаціях, переможець кожної з яких отримує приз. Переможець серед ірисів повинен бути абсолютно фаворитом за кольором, ароматом, формі. Спеціальний приз, так званий Fiorino D'oro, присуджується тому квітці, який найбільше нагадує собою ірис, зображений на гербі Флоренції.

Відомий Сад Ірисів у Флоренції (Італія) відкрив свої двері для жителів і гостей міста всього на місяць. Цей сад є єдиним в Європі ботанічним садом, присвячений виключно Ірису. У ньому ростуть десятки сортів ірисів з усього світу - в цілому близько 15 000 рослин самих різних кольорів та сортів, при цьому окремі сорти походять із старовинних колекцій.

 Інтернет ресурси:

https://travelyourway.com.ua/meropriyatiya/festival-irisov-vo-florencii-italija/

https://www.tourister.ru/world/europe/italy/city/florence/news/15001

https://www.greeninfo.ru/today_events.html/Article/_/aID/19200


Немає коментарів:

Дописати коментар