13 грудня 2021 р.

Топ-10 зимових книг для дітей

Нарешті, вона прийшла — довгоочікувана зима!Справжня, пухнаста, холодна та бадьора.
Напевно, це найочікуваніша пора року для більшості людей. 
Зима всім нам асоціюється з чарівними святами, теплими светрами, смаколиками, чаєм та подарунками! Зима, мабуть, найкраща пора для читання. 
Пропонуємо вашій увазі добірку книг, які створять чарівний настрій якого ви чекаєте від зими.
Заборонений Санта або Перше Різдво Славка: повість/ Ярослав Степаненко. - Харків: Vivat, 2020. - 112 с. - (Мрійники)

А що, як Різдва не буде? Влада заборонила святкування й наказала замурувати всі каміни в місті. У школах розповідають, що різдвяні персонажі — суцільна вигадка. Однак десятирічного Славка ці заборони не лякають — вони лише розбурхують цікавість. Разом із батьком хлопчик розпалює не замурований усупереч наказу камін, і з цього починаються пригоди. Це бешкетна світла історія про Різдво, про юного Ніколаса з Мири Лікійської, він же Святий Миколай, він же Санта Клаус. Про те, що різдвяні бажання здійснюються, варто лише мріяти й вірити у власні сили і в дива. А ще про сміливість, незламний дух і відстоювання прав попри заборони.

Флетчер, Том 
Різдвозавр та Зимова Відьма: роман/ Том Флетчер; пер. з англ. М. Сахно. - Львів: Видавництво Старого Лева, 2020. - 432 с.

Вільям дивовижним чином опиняється в майбутньому і дізнається, що в ньому немає Різдва – улюбленого свята хлопчика і його тата. Він не може повірити, що існування Санти, ельфів та магічних оленів опинилося під загрозою через найголовнішого нечемнюха – містера П. Чи вдасться Вільямові разом із Різдвозавром і Брендою змінити хід подій, щоб врятувати своїх друзів зі Снігового ранчо? Ким насправді є загадкова Зимова Відьма? Щоб дізнатися про це – читайте нову захопливу книжку Тома Флетчера.

Флетчер, Том 
Різдвозавр: роман/ Том Флетчер; пер. з англ. М. Сахно. - Львів: Видавництво Старого Лева, 2018. - 384 с

У вас у руках – найдивовижніша і найнеймовірніша різдвяна історія, яку тільки можна собі уявити. Хлопчик Вільям просить у Санти на Різдво динозавра і навіть не підозрює, чим обернеться його прохання. Гортаючи сторінки цієї веселої динамічної пригодницької книжки британського письменника і музиканта Тома Флетчера, ви довідаєтеся, хто допомагає Санті на Північному полюсі і хто намагається вполювати північних оленів, як з ненависті народжується дружба і чому містер Трандл понад усі свята любить Різдво. І, звісно, познайомитеся з найфантастичнішим книжковим героєм – Різдвозавром.

Найкращі різдвяні історії: збірка/ пер. з англ. Д. Мурмуєнко. - Київ: КМ-БУКС, 2021. - 352 с

"Найкращі різдвяні історії" - чудова збірка, у яку ввійшли казки найвідоміших дитячих письменників. Народні легенди й твори Ганса Крістіана Андерсена і Шарля Перро зустрілися для того, щоб подарувати хороший настрій малечі у всьому світі. Книга написана легкою і зрозумілою мовою, завдяки чому підходить навіть для самостійного читання дошкільнят. Книжка з ляссе, яка стане чудовим подарунком для вашої малечі!


Ґордер, Юстейн
              Різдвяна містерія: повість/ Юстейн Ґордер; пер. з норв. Н. Іліщук. - Львів: Літопис, 2019

Відомий норвезький письменник Юстейн Ґордер у своїй книжці майстерно передає неповторну атмосферу очікування великого дива Різдва Христового. Розповідь у формі передріздвяного календаря дає змогу читачам разом із хлопчиком Йоакимом прожити і пережити знову біблійну історію за до­помогою магічної мандрівки крізь час і простір у Вифлеєм, коли там сталася радісна новина – народилося Дитятко Ісус. Для сімейного читання і спільного проживання дивовиж­ної містерії Різдва.


Дівчинка, яка врятувала Різдво: роман/ Метт Гейґ; пер. з англ. Я. Чорногуз . - Харків: Жорж, 2018. - 352 с. 

У Батечки Різдва майже все готово для наступного кругосвітнього рейду з подарунками. Але чогось не вистачає, в повітрі забракло магії. Батечко Різдво запізнюється і дівчинка Амелія втрачає останні сподівання. Бо важко не втрачати надію коли все геть погано. А в цей час Ельфгельм потерпає від нападу тролей. Чи всі ці нещастя випадкові? Чи хтось докладає зусиль аби нашкодити Різдву? Різдво треба рятувати!

Гейґ, Метт 
Хлопчик на ім’я Різдво: повість/ Метт Гейґ; пер. з англ. Я. Чорногуз. - Харків: Жорж, 2018. - 288 с. 

Жив був на світі хлопчик з іменем Ніколас. Він жив разом зі своїм татом і не було у них надто великих коштів, тож за іграшку Ніколасу була редька. Проте хлопчик щиро любив своє життя. Аж ось його татові, звичайному лісникові, випадає виконати важливе доручення від Короля, яке суттєво підніме їх матеріальний стан. Та батько надто довго не повертається. Тому Ніколас вирушає в слід за ним, назустріч пригодам та новим знайомим. Олені, ельфи, тролі, піксі, розбійники… Багато жартів, чудові ілюстрації та святковий фінал. Із дотепними та емоційними ілюстраціями Кріса Моулда. Метт Гейґ - один з найпопулярніших сучасних авторів, чиї твори перекладено більш ніж 25 мовами. Його хіт «Як зупинити час» чекає на екранізацію із Бенедиктом Камбербетчем у головній ролі. Ідея книги “Хлопчик на ім’я Різдво” з’явилася після того, як син запитав його, яким був Санта-Клаус у хлопчачому віці.

Гейґ, Метт 
Батечко Різдво і я: повість/ Метт Гейґ; пер. з англ. Я. Чорногуз. - Харків: Жорж, 2019. - 304 с.

Жити разом з ельфами, літати на санях і щодня на власні очі бачити, як народжується магія… Про це мріє ледве не кожна дитина! Однак для Амелії нове життя в Ельфгельмі стало справжнім випробуванням. У школі вона так і не опанувала ельфійську математику, в якій два плюс два дорівнює… сніг. (І це не кажучи вже про такі предмети, як дивотанці чи сміх-у-тяжкі-часи!) У Майстерні Іграшок не впоралася з найлегшою роботою, а на уроці санкомандрів розбила найдорожчі сани. Однак коли на Святвечір підступний ворог вирішує знищити Різдво, саме Амелії та її друзям доведеться рятувати улюблене свято ельфів і людей.

Чубач, Ганна Танасівна. 
Сніговий король: казка/ Ганна Чубач. - Харків: Фоліо, 2014. - 10 с. - (Дитячий світ).

Це невелика віршована історія про снігового короля, який взимку приходить до дітей (мені здалося, що сніговий король - немов святий Миколай). Зимовий і холодний, одягнений у святкове вбрання, сніговий король на своїх санях із білим конем мчить до дітей у гості на зимові свята. Приїхавши до села, де на нього вже давно очікували діти, сніговий король привітав їх, роздав усім подарунки, побажав добра і щасливої долі та поїхав далі. Багато де він побував і багато дітей відвідав, адже кожен бажає привітань і подарунків. 


Люнде, Мая 
Снігова сестричка: повість/ Мая Люнде; пер. з норв. Н. Іванчук. - Львів: Видавництво Старого Лева, 2019. - 192 с. 

Десятирічний Юліан переживає, що в їхній родині цьогоріч всі наче геть забули про Різдво. А йому так хочеться, щоб у домі було святково і затишно. Тим паче, що нова подруга Гедвіґ запрошує його до своєї вілли, де все так чудово прикрашено до свята. Дивно тільки, що в будинку нікого, крім них двох, немає. До того ж довкола вілли блукає якийсь загадковий похмурий чоловік… Ця дивовижна різдвяна історія перегукується зі схожими історіями Чарльза Діккенса та Ганса Христіана Андерсена. Неймовірна авторка Мая Люнде та неперевершена ілюстраторка Ліза Айсато створили прекрасну, захопливу книжку, яку полюблять усі закохані в Різдво — від малого до старого, і яка сповнить читачів затишком і теплом, любов’ю та надією.

Немає коментарів:

Дописати коментар