29 серпня 2022 р.

Учень чарівника (книги про школи магії)

 Наближається осінь. Школярі готуються до нового учбового року, попри все. Адже знання - сила. Освідчена людина успішна та вільна. 

У магічних світах юні чарівники теж навчаються у школах. Бо професія чаклуна дуже відповідальна, з непередбачуваними наслідками) 





Магічна школа – це така собі модель реального життя, сповненого пригод, труднощів та нагород за подолані перешкоди. 

Пропонуємо вам добірку книжок про пригоди у магічних школах, що допоможуть підліткам навчитись цінувати дружбу та взаємодопомогу, усвідомити важливість засвоєння нових знань, бути впевненим в собі та своїх можливостях.


Дж.К. Ролінг "Гаррі Поттер" (серія книг)

Гоґвортська школа чарів і чаклунства

Історія хлопця-сироти, який живе у сім'ї своєї тітки і навіть не підозрює, що він – справжній чарівник. Але одного разу сова приносить йому листа про зарахованння до Школи Чарівництва Гоґвортс, і життя Гаррі Поттера змінюється назавжди. Він дізнається про існування паралельного світу, в якому йому вже давно заброньовано одне з визначальних місць, де на нього чекають відчайдушні і віддані друзі та найлютіші вороги і підступні злодії. З моменту виходу першої книги про Гаррі Поттера немає жодної дитини, яка б не прагнула вчитися в Гріффіндорі та грати за їх команду в квіддіч.


Урсула Ле Гуїн  "Чарівник Земномор'я"

Школа Магії


Книга Урсули Ле Гуїн - це історія Ґеда, юнака з глухого села на самій околиці Земноморського архіпелагу, який став найбільшим чарівником усього Земномор'я. Але до того початківцю-чарівнику Ґеду належить врятувати своє село від піратів, пройти курс Школи Магії, ледь не загинути, відпустивши на волю свою тінь, і пережити безліч пригод у різних краях Земномор'я - дивної країни Урсули ле Гуїн - видатної американської письменниці,  що створила казково-фантастичну епопею, однаково цікаву дітям і дорослим.


Наталя Щерба " Часодії"

Школа Світлочасу

Звичайна дівчинка-підліток Василина несподівано дізнається, що її рідний батько — впливовий маг Ефлари, світу, створеного особливою часовою магією. Батько забирає доньку до себе, і дівчинка опиняється в самому серці небезпечної гри часодіїв, фей і лютів. Хто така Василина — батькова шпигунка, наївне дівчисько чи… могутня часівниця, який кориться Час і яка може врятувати весь часодійний світ?..


Рік Ріордан "Персі Джексон та Олімпійці" (серія книг)

Табір напівкровок
Серія присвячена грецькій міфології. Книги розповідають про пригоди Персі Джексона. Кожна книга слідує мотивам пригод різних грецьких героїв.
Головний герой - Персі Джексон - був звичайним школярем, мав певні проблеми в родині і страждав від гіперактивності. Та одного дня все змінилося, коли хлопець дізнався, що він - син одного з грецьких богів, але якого саме йому ще належить з'ясувати.


Наталія Матолінець "Академія Аматерасу"



Рендалл відверто не щастить: її життя летить шкереберть, а сама вона опиняється в химерній Академії Аматерасу, куди приходять душі гордих богів, перероджуючись у нескінченному русі Колеса Долі. Тут могутні сили дрімають до часу, коли озвуться на поклик Слів, а нові знайомі приховують таємниці, яких небезпечно торкатися. Та шляху назад для Рен немає, бо вона мусить відшукати відповідь напитання, яке дзвенить у голові: «Хто ти, Рендалл Савітрі?»

Це історія про те, що найзапекліші битви — завжди з собою, найважливіші подорожі — у глибини власної душі, а любов і дружба варті того, щоб виходити за межісвоїх можливостей, стіни законів та навіть за грань життя і смерті. Адже не треба бути могутнім богом, щоб бути людиною.


Соман Чайнані "Школа Добра і Зла" (серія книг)



Підліткова серія, у якій Добро і Зло — це не протиборчі сторони, а просто дві частини єдиного цілого, розповідає про пригоди найкращих подруг Софі та Агати в Школі Добра і Зла, чарівному закладі, де дітей навчають, відповідно, ставати принцесами чи лиходіями.

У Гавалдоні всі батьки тремтять від жаху. Повертається Директор легендарної Школи Добра і Зла, щоб назавжди забрати двох дітей до світу казки. І щоразу його вибір непередбачуваний. Проте Софі, білявка у рожевому платті і кришталевих туфлях, упевнена, що вона буде обрана для Школи Добра. Та й на місце майбутньої злої чаклунки вже обране дитя — Агата. Чорні сукні й неприязність до всіх — хіба ці якості не прямий квиток до Школи Зла?

Але все сталося не так, як гадалося: долі дівчат помінялися місцями. Можливо, це підказка для відгадування загадки, ким Софі та Агата є насправді?


Дженні Німмо  "Чарлі Бон" 
(серія книг)

Академія Блура


Хто з нас хоча б раз у житті не мріяв володіти надзви­чайними здібностями — розуміти мову тварин, уміти літати чи пересувати предмети силою думки? А от головний герой роману Дженні Німмо “Чарлі Бон і таємничий дар” навіть не думав про таке. Чарлі вважав себе звичайнісіньким і гадки не мав, що він — один з далеких нащадків загадкового Червоного Короля. Але тепер, коли його дар проявився, в життя хлопця вриваються підступні інтриги й небезпечні пригоди. Йому доведеться розплутати давню таємницю і дати відсіч своїм лихим тіткам. Попри могутніх ворогів, яких він нажив в Академії Блура для обдарованих, Чарлі залишається там навчатися, щоб утримувати рівновагу між злими й добрими нащадками Червоного Короля. І на нього та його друзів чекає дуже багато пригод.

Незбагненні й багатогранні сили Червоного Короля передавалися його нащадкам із покоління в покоління, часто досить несподівано проявляючись у того, хто й гадки не мав про своє походження. Саме так сталося і з Чарлі Боном й декількома іншими дітьми, яких він зустрів за похмурими, сірими стінами Академії Блура.


Катя Брандіс "Діти лісу" (серія книг)

Школа "Кристал"

На вигляд Караґ - звичайний школяр. Але ні за чим не примітною зовнішністю ховається дехто незвичайний. Наполовину людина, наполовину пума - ось хто насправді цей загадковий хлопець. Жити серед людей такому, як він, не завжди просто. Але, на щастя, одного разу Караґу випадає шанс поступити в унікальний навчальний заклад. "Кристал" - школа, де вчаться підлітки, що уміють перетворюватися на звірів. Можливо, Караґу нарешті вдасться завести друзів? Проте дехто тут вже стежить за ним. Хто це? І чому він це робить? І чи означає це, що Караґа чекають дуже небезпечні випробування?


Джозеф Ділейні "Учень Відьмака"



Мене звуть Том. І я — сьомий син сьомого сина. Мої батьки віддали мене в учні до справжнього Відьмака. Я так само мушу оволодіти цим ремеслом. Більшість учнів Відьмака були занадто ліниві та неслухняні. Вони не змогли завершити навчання. Дехто навіть загинув… Але я — сьомий син сьомого сина. Я можу бачити привидів. І мені судилося захищати цей світ від потойбічних створінь. Ну якщо я, звісно, подолаю всі ці тренувальні випробування і не накою дурниць… Це наче нескладно. Головне, що заповів мені Відьмак, — не розмовляти з дівчатами в гостроносих туфлях. Бо дівчата в такому взутті — найнебезпечніші та найжорстокіші відьми у світі. Саме одна з них тільки-но врятувала мене від бешкетників. Як же я міг не заговорити з нею? До речі, її ім’я Аліса. І, здається, я втрапив у серйозну халепу…

Немає коментарів:

Дописати коментар