6 листопада 2022 р.

Гра в асоціації #7: малюй і читай

 Сучасні автомобілі та кінний екіпаж, старовинні палаци та хмарочоси - таке поєднання минулого та сьогодення чекає на тебе скрізь у Лондоні (а саме це місто зображено на картині-розмальовці). Одразу пригадалась фентезійна трилогія сучасної німецької письменниці Керстин Ґір "Таймлесс", герої якої мандрують Лондоном у різних часових просторах.





Керстін Гір
— сучасна німецька письменниця. Ще маленькою дівчинкою любила вигадувати фентезі-історії, записувала їх і доповнювала власними ілюстраціями. Її перші твори в цьому жанрі навіяні книгами, прочитаними в дитинстві.
У 2009 році письменниця втілила давню мрію в життя, опублікувавши першу книгу з трилогії «Таймлесс», яка стала дуже популярною і навіть була екранізована. Сюжет написаний так, що до останніх сторінок не можна здогадатися, до чого все йде і як можуть закінчитися книги, а фінал стає сюрпризом.



Шістнадцятирічна Ґвендолін Шеферд переконана, що жити в родині, у якій кожен має купу таємниць, — це чиста мука. Та однієї чудової днини, раптом опинившись у минулому, дівчина розуміє, що це і є найбільша таємниця її родини і що саме вона має унікальний ген переміщення у часі. Але Ґвен вдається з’ясувати, що за цим криється таємне товариство Коло Дванадцяти, а кожен обраний має ім’я на честь самоцвіту, — і все перетворюється на гру-інтригу з купою загадок і пошуками відповіді на них.




Ґвендолін готується до вечірки в минулому. У неї купа запитань, але головне — одне: кохає чи не кохає? І ось надходить мить, коли дівчина опиняється у світі інтриг і таємниць, де дідусь — майже її ровесник, за рогом підстерігають озброєні люди в чорному, а загадковий граф Сен-Жермен розповідає химерні історії. І в цій круговерті таємниць світ раптом стає догори дриґом...






У цій книзі на головну героїню Ґвендолін чекають неймовірні випробування: її серце розбите, почуття геть спаплюжені, довкола самі лише таємниці, які приховують моторошну правду. У цій шаленій круговерті подій Ґвен не раз постає перед тяжким вибором: як пробачити власних батьків? Чи можна довіряти коханому? Як не стати жертвою графа Сен-Жермена та Вартових? Як гідно завершити гру, з якої вийти неможливо? Здається, всюди суцільна пітьма і виходу годі знайти, проте доля раптово посилає у життя Ґвен тих, хто стане на її бік і підкаже вихід.


Книги серії "Таймлесс" були екранізовані у 2013-2016 роках німецькою кінокомпанією «Caravella DDC».

Немає коментарів:

Дописати коментар