22 листопада 2019 р.

Münchner Christkindlmarkt. Різдвяні ярмарки Мюнхена


В останній тиждень листопада в столиці Баварії починають роботу майже три десятка різдвяних ярмарків на площах і в замках Мюнхена, а в околицях число ярмарків перевищує сотню. Працюють вони приблизно з 9-10 ранку до 21-22 години вечора, вхід - безкоштовний, крім деяких, розташованих на території замків.
27 листопада на Марієнплац відкривається найстаріша і відома різдвяна ярмарка Christkindlmarkt160 різдвяних наметів розташовані на майданчику в 25 тисяч кв. метрів.
На відкриття приходять до 3.5 мільйонів чоловік, а перед Новою ратушею встановлюють 26-метрову різдвяну ялинку, прикрашену виготовленими вручну іграшками та гірляндами. З відкриттям ярмарку вона висвітлюється 3 тисячами вогнів.
Недалеко від різдвяного ярмарку знаходиться історичний ринок «Kripperl», на якому можна побачити традиційні дерев'яні ліжечка та вертепи. Щовечора о пів на шосту з балкона ратуші звучить приголомшлива музика у виконанні баварських груп. Німецьку практичність підкреслює різдвяна пошта «Christkindlpostamt». Звідси можна відправити різдвяну листівку в будь-яку точку світу.
На другий Адвент у ратуші відкривається баварський урок співу для дітей та дорослих. Захід проводиться безкоштовно. Також тут проходить «забіг Крампус». Крампус - антипод Св. Ніколауса, зображується у вигляді чорта і приходить покарати неслухняних дітей, тому непідготовлених гостей може налякати незвичайний вид учасників забігу. Прикрашені гірляндами дерева створюють різдвяну атмосферу на знаменитій площі Ріндермаркт, де проходить найбільша в усій Німеччині виставка-продаж різдвяних іграшок і декорацій.
Асортимент товарів на ярмарку майже не змінюється з плином століть: тут можна купити різдвяні пряники та традиційні лялечки з сушених слив і мигдалю, дерев'яні вироби з сусідніх регіонів Обераммергау, Південного Тіролю і Рудних гір. Запах глінтвейну, різдвяних солодощів, чудові подарунки і сувеніри для всієї родини - не можна дізнатися різдвяний Мюнхен, не побувавши на цьому ярмарку. Зовсім поруч розташовуються кращі мюнхенські ресторани з різдвяним меню.
Романтичний різдвяний ярмарок у Китайській вежі запрошує послухати вуличних музикантів, покататися на каруселі або в кареті по засніженому Англійському саду, а також прогулятися серед численних наметів з сувенірами і традиційними ласощами, розташованими у по-святковому освітленій вежі. Феєричний візит Святого Миколая - це довгоочікувана подія для дітей. Щосуботи та щонеділі в передріздвяний час він радує діточок захоплюючими казками і роздає подарунки.
Christkindlmarkt у Sendlinger Tor славиться не тільки баварськими сувенірами, а й товарами з усього світу - від Східної Європи до Південної Америки. Тут представлений широкий асортимент шкіряних виробів, декорацій, предмети ручної роботи індійських майстрів. На ярмарку проходять концерти духової музики і сліпих музикантів, вистави лялькового театру і конкурси для дітей. Організатори радують відвідувачів своїми захоплюючими сімейними програмами.
Спочатку Schwabinger Weihnachtsmarkt вважався унікальним місцем для художників і майстрів з усіх куточків світу. Основний упор робився на якість і креативність. Роботи мюнхенських художників і майстрів по дереву прикрашають асортимент цьогорічного ярмарку, де можна побачити вироби з срібла і каменю, тканини і повсті, відвідати парк скульптур, побачити виставки картин і інсталяції, познайомитися з художниками і дизайнерами. Вдень тут відбуваються вистави для дітей, а ввечері починаються виступи музичних груп.
Справжня селянська різдвяна село з каплицею чекає гостей на різдвяному ярмарку у дворі мюнхенської Резиденції. Тут можна купити вручну виготовлені сувеніри, вироби художників і майстрів, ялинкові іграшки і біжутерію, свіжу випічку. Після обіду починаються музична програма з баварською музикою і вистави лялькового театру.
На знаменитих пагорбах Theresienwiese у статуї Баварія зимовий фестиваль Tollwood, що представляє циркові та театральні постановки з усього світу, може похвалитися різдвяним базаром з 200 наметами. Також відвідувачів чекають акробатичні танці та циркові вистави.
Традиційний різдвяний ринок Хайдхаузер, розташований на площі Вайсенбург, порадує своїми місцевими делікатесами, зігріваючими напоями та запальними танцями. Святкова атмосфера притягує безліч німецьких сімей. На ринку проходять концерти духової музики та вистави лялькового театру Касперле.
Відвідування різдвяного ринку Нойхаузер стало традицією більшості мюнхенців. Запах глінтвейну, смачні різдвяні млинці, подарунки і сувеніри, Томболо, ляльковий театр Касперле і чудові музичні програми - невід'ємна частина внутрішньої пишноти Нойхаузер.
Цікаві факти, корисна інформація, віртуальні подорожі країнами Європи у нашому 
Пункті європейської інформації. Подорожуймо разом!)))

Немає коментарів:

Дописати коментар