28 лютого 2020 р.

Національний День кольорових жінок в США

День кольорових жінок в основному завоював популярність в Сполучених Штатах, оскільки ця країна може похвалитися чи не найбільшою етнічною різноманітністю серед усіх країн світу. І це свято допомагає підвищити обізнаність про проблеми, з якими стикаються кольорові жінки, вказати на нетерпимість і расизм, розробити стратегію захисту прав кольорових жінок і допомогти усім людським расам краще упізнати один одного

https://www.calend.ru/holidays
1 березня в США, з 1986 року відзначають Національний день кольорових жінок. З ініціативою, про святкування такого дня виступив Національний інститут кольорових жінок. Це свято допомагає підвищити обізнаність про проблеми, з якими стикаються кольорові жінки, вказати на нетерпимість і расизм, розробити стратегію захисту прав кольорових жінок і допомогти усім людським расам краще упізнати один одного. В іншому світі цей день мало де відзначають, це, швидше за все, пов'язано з тим, що різні національності жінок не має настільки виражені властивості, тобто даний день притаманний жителям США і неухильно відзначається в кожній численної і нечисленної, за кількістю працівників, організації. 

http://kspmedicals.com/pharmaceuticals/womans-care/
День кольорових жінок має свій особливий спосіб святкування, який був розроблений Сюзаною Брукс в 1988 році. З тих пір щорічно цього дня приділяють багато часу, обмірковують план його проведення та щороку вносяться певні освітні та координуючі інформаційні повідомлення, для кольорових мешканок США.
У цей день обговорюють права кольорових представниць прекрасної статі - мешканок Африки, Індії, Іспанії, Італії, Аляски, Латинської Америки, островів Тихого океану, Азії. Крім того,  обговорюються їх проблеми, надається допомога в пошуку шляхів вирішення. Також цього дня жіночі організації організовують різноманітні заходи, які присвячені Дню кольорових жінок, проводять конференції, виставки, благодійні концерти, шоу, конкурси, флешмоби. Масово популяризується спеціальна література, яка роз'яснює права кольорових жінок.
https://www.calend.ru/holidays

Особливість цього свята є ,що Інститут кольорових жінок вирішив створити співдружність, в якому б підтримувалися відносини між представницями різних національностей, вирішувалися б проблеми різного характеру - мета цієї співдружності згуртувати дану категорію людей, скоординувати їх один до одного, згуртувати, щоб при виникненні різних питань на грунті міжнаціональної ворожнечі, дівчата і жінки знали, куди їм звертатися, розуміли свої права та обов'язки, відчували захист і опіку держави.

Міжнародна асоціація кольорових жінок прагне створити Співдружність корінних мешканок Африки, Латинської Америки, Океанії, Індії, Азії, Аляски. Основна мета цього свята - привернути увагу громадськості до різних проблем кольорових жінок, звернути увагу на різні прояви расизму, а також сприяти тому, щоб всі людські раси співпрацювали і дізнавалися національні традиції один одного. Асоціація також проводить міжнародні конференції, розробляє стратегії захисту прав кольорових жінок.


Інтернет джерела:



Немає коментарів:

Дописати коментар