27 жовтня 2022 р.

Гра в асоціації #6: малюй і читай

 На сьогоднішній картині-розмальовці зображено Венецію - чарівне і таємниче місто на воді, в якому опиняються герої книги німецької письменниці Корнелії Функе "Король злодіїв".


Старовинна легенда і сучасний детективний сюжет - ось те, на чому збудована інтрига цієї неймовірної історії двох братів Проспера і Бо, які втекли після смерті батьків у Венецію. Чи вдасться їм уникнути численних перешкод на шляху до нового життя, що триває в компанії бездомних підлітків, яку очолює дванадцятирічний Сципіо на прізвисько Король злодіїв? Чи можна змінити долю і стати дорослим, проїхавшись на чарівній каруселі, яка розташовується на острові Таємниць? Захопливі пригоди, розвінчання міфів і здійснення пророцтв, доповнюючи карнавальну феєрію Міста на воді, тримають читача у напруженному очікуванні фантастичного фіналу.

Роман "Король злодіїв" у 2002 році протягом п'яти місяців очолював списки дитячих бестселерів в США. Книга отримала дві престижні премії, а британський журнал "Guardian" розмістив її на першу сходинку свого хіт-параду.


У 2006 році студія Warner Brothers випустила кіноверсію роману.






Корнелія Функе - німецька письменниця, авторка близько 40 дитячих книг, за які вона здобула безліч різноманітних відзнак. Твори  написані в основному у жанрі підліткового фентезі. Її книги перекладені багатьма мовами, у тому числі і українською.

Міжнародна популярність Корнелія Функе здобула у 2002 року, коли в США надрукували переклад її роману "Король злодіїв".

Найвідоміший та найвизначніший роман “Чорнильне серце”, вийшов у світ 2003 року, а в 2006 та 2008 роках – з’явилося його продовження “Чорнильна кров” та “Чорнильна смерть”.

У чарівному романі «Чорнильне серце» розповідається про книжкового майстра, що володіє дивним даром — здатністю вичитувати книги так, що їхні персонажі оживають, а точніше, переходять з книжкового світу до реального. За це палітурника прозвали «Чарівним язиком», але Меггі кличе його просто Мо. Дівчинка успадкувала від батька здатність оживляти книжкових героїв. Але з цим даром не все так просто: місце образів, які залишають казкову країну, займає хтось з оточення Фолхарта. Цього разу вибір припав на його дружину і матір Меггі Терезу...



У цій книзі розповідається про нові пригоди героїв, які потрапили за допомогою слів у Чорнильний світ, світ із паперу та чорнила, де зустрічаються феї, русалки та скляні чоловічки.  Історія, що почалася в нашому світі і в наш час, переноситься в казкове Середньовіччя, де пензель майстерного художника малює на пергаменті чудові мініатюри і де так легко загинути з сваволі злого правителя. Але герої гідно зустрічають випробування та виявляють у собі якості, про які і не підозрювали.



у «Чорнильній смерті» головні герої змушені жити у вигаданому світі, сповненому викликів і небезпек. Здається, що вони назавжди загубилися поміж обкладинками. Та з'являється надія на визволення. Але за умови, що Меґі і Мо зможуть переписати минулі помилки й укласти небезпечну угоду зі смертю.

 

Немає коментарів:

Дописати коментар