16 лютого 2023 р.

Гра в асоціації ##9-10: малюй і читай

 17 лютого в країнах Європи відзначають День кота🐈 (а загалом в календарі існує біля 10 дат, присвячених цим неймовірним істотам). 

Коти і кішки - дивовижно добрі і граціозні, мудрі та ласкаві тварини. Коти керують людськими життями, як пухнасті маленькі боги, і були улюбленими членами родини ще задовго до єгипетських пірамід. Ніхто не стане заперечувати, що коти здатні якимось магічним чином додавати затишку нашим домівкам, допомагають нам розслаблятись та позбавитись від стресу. Наші захисники, які прихистили у себе в бліндажах безліч котів-безхатьків, не дарма називають їх «антистрес».

Котам присвячували книги, картини, фільми. Це ідеальний день, щоб згорнутися калачиком на дивані зі своїм котом, подивитись фільм, чи почитати одну з цих цікавих котячих історій.

Вочевидь, сьогодні героями наших картин-розмальовок є саме коти.

Перша картина прямо вказує на головного героя казки Шарля Перро «Кіт у чоботях». Пригоди незвичайного кота у казці Шарля Перро захоплюють не тільки малят, але й дітей старших за віком. Розумний і спритний кіт, що розмовляє, як людина, ходить у чоботях і носить капелюх з пір’їною, допомагає своєму хазяїну не лише позбутися злиднів, а й знайти своє кохання та отримати півкоролівства. 



Ще одна картина-розмальовка, на якій зображено маленьке веселе кошеня, нагадала книжечку Єви Сольської «Кошеня і Сонечко». Це захоплююча історія рудого котика Боні, який вперше в житті зустрівся сам на сам з невідомим звірятком, яке називають сонечко. Маленький жучок яскраво червоного кольору, з круглими цяточками на спині, сів головному герою прямо на ніс. Боні, як справжній детектив, намагається розгадати загадку, чому цей жук отримав саме таку назву. Чи зможе Боні знайти розгадку, та з якими труднощами він стикнеться читайте в книзі.

 


Обійміть і погладьте свого пухнастого володаря, якщо він у вас є, нагодуйте його смачненьким та відсвяткуйте День кота разом.

Немає коментарів:

Дописати коментар