27 березня 2020 р.

Тюльпанове королівство в Амстердамі

Амстердам відомий на весь світ своїми річковими каналами, казковими будиночками, вулицею червоних ліхтарів і, звичайно ж, тюльпанами! Тюльпани давно стали символом цієї західноєвропейської країни. Відомо, що у XVII столітті вони зазнали вірусу, завдяки якому на світ з'явилося близько 100 різновидів. Це і надихнуло Нідерланди на головне «захоплення» свого життя.
Королівський парк квітів - «Парк тюльпанів» розташований в невеликому містечку Ліссе, між Амстердамом і Гаагою. Це відомий на весь світ Сад Європи з унікальними квітковими композиціями з тюльпанів, гіацинтів, крокусів, мускарі, нарцисів і рябчиків. Але тюльпани тут займають перше місце за кількістю висаджуються одиниць. Нідерланди навіть називають тюльпановим королівством, відомим своїми гарними цибулинними полями і всілякими квітами.
Фестиваль тюльпанів - весняний захід, який розгортається в центрі Амстердама. В цей час на площах, в музейних двориках і вулицях Амстердама з'являються композиції з живих квітів.
У сучасному вигляді парк Кекенхоф був вперше відкритий в 1949 р Тоді він став місцем проведення виставки квітів, надалі стала щорічною. Задуманий він був, як невелике містечко, жителі якого повинні були вирощувати сільськогосподарські рослини. Назва «Кекенхоф» збереглося з XV століття. В цей час там розташовувалися землі графині Якобі фон Байєр, для якої і вирощували рослини. Парк був спроектований в 1840 році ландшафтними архітекторами Зохерами, які свого часу спроектували розбивку Вонделпарка в Амстердамі.
Сад Кекенгоф, розташований на 32 гектарах землі, відомий своїми квітами і великими тюльпановими галявинами. У парку посаджено 4,5 мільйона тюльпанів 100 різних різновидів. Тут три оранжереї: з тюльпанами, золотими нарцисами і пишним бузком в одній, червоними трояндами в інший і орхідеями в третій.
  Кекенгофі пройшла в 1949 році з ініціативи бургомістра міста Ліссе пана Ламбоя.
Вперше виставка квітів у
Парк оточений полями тюльпанів. Більш ніж 4,5 мл рослин створюють відчуття безмежності - здається, що ти потрапляєш в квітковий рай. Численні клумби, галявини, водойми і цілі поля квітів – це не стихійні насадження, а точно спроектована робота кращих ландшафтних дизайнерів. Створенням ландшафтних шедеврів займаються фахівці з усіх куточків Нідерландів. Парк особливий ще й тим, що рослини в ньому змінюють один одного таким чином, що змінюється і задум художника, змушуючи все «звучати” по-інакшому.

Інтернет ресурси:
https://fountravel.ru/park-kyokenhof
http://amsterdamonair.com/tulipfestival/
https://planetofhotels.com/niderlandy/amsterdam/park-kyokenhof

2 коментарі: