1 липня 2021 р.

Всесвітній день поцілунку

Сьогодні, 6 липня, відзначається Міжнародний день поцілунків або Всесвітній день поцілунку (World Kiss Day або World Kissing Day), який щорічно святкують в більш ніж 60 країнах, у тому числі і в Україні. Це незвичайне свято виникло в кінці XIX століття у Великобританії. Двадцять років тому воно було затверджене Організацією Об'єднаних Націй і отримало статус міжнародного. У багатьох містах цього дня проходять різні конкурси поцілунків, учасники яких мають шанс виграти різні призи і подарунки. Всього налічується близько 20 видів поцілунків, серед яких, французький і калааллісут, повітряний і вакуумний, Інат, сарі, сама.
Поцілунок здатний виразити усе те, що ми відчуваємо: повага, любов, пристрасть. А чи є користь у поцілунках і якщо «так», то чим же корисні поцілунки? Наука не обходить своєю увагою жодну сферу людського життя, намагаючись пояснити все те, що трапляється їй під руку. Поняття «філематологія» – наука про природу самого поцілунку і його вплив на здоров’я людини. До теперішнього часу цією наукою зроблено дуже цікаві висновки. Так, японські медики стверджують, що поцілунок здатний знизити в людському організмі вироблення гістаміну, який викликає сінну лихоманку. Але щоб цього домогтися, цілуватися треба в супроводі спокійної музики протягом … аж цілих 30 хвилин!
До цього висновку вчені прийшли в ході експериментів, що підтверджують цей факт. Використовуючи сканер МРТ, вчені з Інституту Рейн в Університетському коледжі Лондона з’ясували, що при поцілунку використовується до 146 м’язів, в тому числі 34 лицьових м’язи та 112 інших м’язів нашого тіла. Вони спалюють близько двох-трьох калорій у хвилину. Казухіджі Тохара і його колеги з Токійського університету впевнені, що наше прагнення до поцілунків походить від прадавнього щура. Як з’ясувалося, у мишей та чоловіків є дуже схожий за генетичним складом загальний предок, який жив десь між 75 і 125 мільйонами років тому. Ця давня крисоподібна істота відома під назвою Еомайя (Eomaia scansoria).
Наукова команда Тохари висунула гіпотезу, що ці істоти спеціально терлися носами, щоб передати свої феромони й сигналізувати про свої бажання. До речі, як вони стверджують, людські поцілунки є дуже схожими на відповідну поведінку гризунів. 16 липня 1439 року король Англії Генріх VI зовсім заборонив цілуватися у своїй державі. За його міркуванням, це повинно було стримувати поширення хвороб в королівстві. Пізніше, у 16-му столітті, в Неаполі не тільки заборонили цілуватися в громадських місцях, але й стали карати за подібні дії смертю.Цей чудовий і красивий День - Всесвітній День поцілунків, вперше з’явився у Великобританії в кінці XIX століття і має відповідну назву «World Kissing Day». У ті далекі часи на березі туманного Альбіону, враховуючи важливість цього явища, як одного з неповторних і високих проявів любові, вирішили, що поцілунок просто зобов’язаний мати своє власне свято.

За матеріалами інтернет ресурсів:

Немає коментарів:

Дописати коментар